Siirry sisältöön

Lauantaina 11.3. Paimiossa savunmuodostusta sopimuspalokuntien harjoituksen yhteydessä

Paimiossa järjestetään sopimuspalokuntien harjoitus lauantaina 11.3.2023 – alueella tuolloin hälytysajoneuvoja ja savunmuodostusta. Harjoitus toteutetaan osoitteessa Munkkilantie 51-1.

Paimion paloaseman rakennuskokonaisuus, jonka vasemmalla olevassa siipiosassa sijaitsevat autotallit.

Paimion VPK vastaa harjoituksen käytännön järjestelyistä.

Paimion, Sauvon ja Kakskerran sopimuspalokunnat harjoittelevat lauantaina 11.3.2023 osoitteessa Munkkilantie 51-1, 21530 Paimio. Harjoitus alkaa klo 10.00 ja päättyy n. klo 15.30. Harjoituksen lopuksi poltetaan harjoituksen kohteena olevat purkukuntoiset pää- ja talousrakennukset hallitusti loppuun.

Harjoituksessa harjoitellaan huoneistopalon kehittymisen havainnointia, täydentäviä sammutusmenetelmiä, sammutushyökkäyksiä ja savusukelluksen tukitoimintoja sekä savulle altistumisen ehkäisemistä. Lisäksi Paimion VPK:n naisosasto harjoittelee hälytysmuonitusta.
Alueella on havaittavissa savunmuodostusta ja hälytysajoneuvoja.  Harjoitus ei aiheuta vaaraa alueen asukkaille. Hätäkeskusta tiedotetaan harjoituksesta erikseen.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.
Harjoituskohteessa sekä sen välittömässä läheisyydessä on vältettävä asiatonta oleskelua molemminpuolisen turvallisuuden takia. Mikäli harjoituspäivänä media haluaa seurata harjoitusta, tulee median edustajan olla etukäteen yhteydessä sähköpostilla paimionvpk@vs-alpe.fi
Harjoituksesta vastaa Paimion VPK.

Lisätietoa:
Toni Riuttanen
Paimion VPK:n päällikkö
p. 045 146 3210