Siirry sisältöön

Järjestöfoorumiin 21.11.2022 voi ilmoittautua sunnuntai-iltaan asti

Paimiolaisjärjestöt kutsutaan maanantaina 21.11.2022 järjestettävään Järjestöfoorumiin, jossa valitaan järjestöparlamentti vuosille 2023 - 2024 ja keskustellaan ajankohtaisista teemoista.

Maanantaina 21. marraskuuta klo 18 järjestetään Paimion kaupungintalon Paimiosalissa (Vistantie 18) kaikille paimiolaisille järjestöille avoin Järjestöfoorumi. Ilmoittautumisaikaa on nyt jatkettu sunnuntai-iltaan 20.11. klo 23.59 asti.

Tilaisuudessa valitaan vuosille 2023 – 2024 järjestöparlamentin puheenjohtaja ja jäsenet. Järjestöjä pyydetään ehdottamaan parlamenttiin yksi vakiojäsenen ja tälle varajäsen. Myös puheenjohtajaehdokkaan voi esittää. Ilmoittautumisen ja parlamenttiehdokkaitten ilmoittamiset voi tehdä osoitteessa paim.io/jarjestofoorumi tai puh. 02 4745 316 sunnuntaihin 20.11.2022 klo 23.59 mennessä. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen kaupungintalon aulassa.

Ennen virallisen kokouksen alkua tilaisuudessa on Varsinais-Suomen liiton kehittämispäällikkö Salla-Maria Lauttamäen puheenvuoro otsikolla Järjestöystävällinen kunta.

Yhteistyöelin ja tiedonvälittäjä

Järjestöfoorumi ja -parlamentti kokoavat Paimiossa toimivat järjestöt yhteen ja toimivat ajankohtaisen tiedon jakamisväylänä eri järjestöille. Foorumi- ja parlamenttitoiminta alkoi Paimiossa tammikuussa 2020. Toimintaa on oleellisesti haitannut koronapandemia, mutta yhteistyön tuloksiakin on saatu näkyviin. Vuoden 2021 Harrastusralli ja kuluneen kesän Harrastusmessut ovat hyviä esimerkkejä paikallisten järjestötoimijoiden laajamittaisesta ja hedelmällisestä yhteistyöstä.

Parlamentin asema on olla asiantuntijaelin, jolla ei ole varsinaista päätösvaltaa, mutta se voi antaa lausuntoja tai tehdä vetoomuksia.  Puolitoista vuotta sitten järjestöparlamentti esitti vetoomuksen itsenäisen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puolesta. Myöhemmin keväällä 2021 kaupunginhallitus ei toteuttanut suunniteltua koulutus- sekä sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan yhdistämistä.

Järjestöparlamentin toimintakausi on kahden vuoden mittainen. Nykyisessä järjestöparlamentissa on edustajia 18 järjestöstä. Järjestöedustajien lisäksi sivistys- ja vapaa-aikalautakunnasta valitaan yksi edustaja ja varaedustaja. Paimion nuorisovaltuusto, vanhus- ja vammaisneuvosto sekä liikuntajärjestöjä edustava Seuraparlamentti nimeävät kukin parlamenttiin yhden edustajan ja varaedustajan.

Lue lisää järjestöfoorumin ja -parlamentin omalta sivulta. Kaupungin yhteistyöhenkilönä toimii vapaa-aikatoimen päällikkö Mia Konradsdal, 02 474 5315 ja mia.konradsdal@paimio.fi,