Siirry sisältöön

Koronaan voi suhtautua kuten muihin hengitystieinfektioihin

Koronavirukseen voi suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Koronarokotuksia saa jatkossa myös yksityisen terveydenhuollon kautta.

Rokoteruiskuja

Koronarokotteita on yhä saatavana valtioneuvoston asetuksen ja THL:n rokotusjärjestysesityksen mukaisesti.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) on päivittänyt joulukuussa koronaohjettaan ja toteaa, että koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Juuri koronavirusta koskeville erityisille ohjeille ei enää ole tarvetta.

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia ei useinkaan voi erottaa muista hengitystieinfektioista oireiden perusteella. Lievää koronavirusinfektiota hoidetaan samalla tavoin kuin tavallista flunssaa. THL ohjeistaa, että jos yleisvointi laskee tai oireet ovat vakavia, on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon kuten aina muidenkin sairastumisten kohdalla.

Lue lisää THL:n tiedotteesta

Koronaroketteita saa tammikuusta alkaen myös yksityisestä terveydenhuollosta

Valtioneuvosto päätti tiistaina 20.12., että koronarokotteita luovutetaan yksityisille terveydenhuollon toimijoille. Päätöksen tavoitteena on, että rokotteita voisivat saada myös muut kuin vakavan koronan riskiryhmään kuuluvat.

– Suomeen on saatu huomattava määrä rokotteita, joten niitä riittää myös muille kuin vain riskiryhmiin kuuluville. Luovutuksen avulla halutaan parantaa rokotteiden saatavuutta kautta maan niin, että jokaisella yli 18-vuotiaalla olisi mahdollisuus halutessaan saada tehosterokote, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Lue lisää sosiaali- ja terveysministerön tiedotteesta.