Siirry sisältöön

Influenssa- ja tehostekoronarokotukset

Syksyn 2022 kausi-influenssa- ja tehostekoronarokotukset alkavat Paimion terveysasemalla 29.10. ja Sauvon terveysasemalla 3.11.

Syksyn 2022 kausi-influenssa- ja tehostekoronarokotukset alkavat Paimion terveysasemalla 29.10. ja Sauvon terveysasemalla 3.11. Ajanvaraus avautuu tiistaina 25.10.2022. Jos aikoja ei ole netissä vapaana, kokeile uudestaan myöhemmin. Rokotuksien alkuvaiheessa kysyntää saattaa olla enemmän, kuin mitä aikoja on tarjolla.

Kausi-influenssarokotuksia annetaan vastaanottokäyntien yhteydessä ja erillisillä influenssarokotusajoilla. Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti osoitteessa https://paimio.terveytesi.fi, puhelimitse numerosta 02 4746383 arkipäivisin klo 10-14 tai eChatin kautta. Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

Neuvolaikäiset lapset ja heidän perheensä rokotetaan influenssaa vastaan neuvoloissa. Kouluikäiset rokotetaan influenssaa vastaan kouluissa. Neuvoloissa ja kouluissa rokotukset alkavat marraskuussa.

Rokotuksia annetaan myös terveyskeskussairaalassa, kotihoidossa ja palveluasumisyksiköissä.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Maksuttoman kausi-influenssarokotteen kohderyhmät ovat

  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • alle 7-vuotiaat lapset
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • potilaiden tai asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon osallistuva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Jos et ole oikeutettu ilmaiseen kausi-influenssarokotukseen, mutta haluat ottaa rokotuksen, tarvitset siihen reseptin. Reseptin saat ottamalla yhteyttä puhelimitse 02 4746383 arkipäivisin klo 10-14 tai terveyskeskuksen eChatin kautta. Samalla voit varata rokotusajan.

Influenssarokotteen yhteydessä on mahdollista saada myös tehostekoronarokote. Tehosterokotteen voi saada, jos edellisestä koronarokotuksesta tai sairastetusta taudista on kulunut kolme kuukautta ja olet saanut vähintään kaksi koronarokotusta. Mikäli haluat molemmat rokotukset samalla kerralla, sinun tulee valita sähköisessä ajanvarauksessa ”influenssa- ja koronarokotus” tai varata aika puhelimitse numerosta 02 4746383 arkipäivisin klo 10-14 tai eChatin kautta.

Tehostekoronarokotusta suositellaan:

  • kaikille 65 vuotta täyttäneille
  • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.