Siirry sisältöön

Biojätteen erilliskeräysvelvoite ei koske Paimion omakotiasukkaita

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n (LSJH) toimialueella kaikissa yli 10 000 asukkaan taajamissa on alkanut tai pian alkamassa biojätteen erilliskeräys omakotikiinteistöiltä. Paimion omakotiasukkaita tämä ei koske, koska Paimiosta ei löydy yli 10 000 asukkaan taajamaa, vaikka kaupungin asukasluku kaiken kaikkiaan onkin reilut 11 000.

Ilmoita biojätteen kompostoinnista. Kuvassa kompostori.

Paimiossa taajamassa sijaitsevia vähintään viiden huoneiston taloyhtiöitä biojätteen erilliskeräysvelvoite alueen jätehuoltomääräysten mukaan kuitenkin koskee.

Omakotiasukkaan Paimiossa ei siis tarvitse lajitella biojätettä erilleen sekajätteestä, mutta kompostointi on tietysti oikein suositeltava konsti elintarvikejätteen käsittelyyn, jos vain vähänkin kiinnostusta ja intoa kompostorin hoitoon löytyy. Ohjeita kompostoinnin toteuttamiseen löytyy LSJH:n verkkosivuilta.

Biojätteen (ei kuitenkaan pelkän puutarhajätteen) kompostoinnista tulee tehdä ilmoitus Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle. Ilmoituksen omatoimisesta kompostoinnista voi tehdä joko LSJH:n sähköisessä asiointipalvelussa tai pdf-lomakkeella, joka lähetetään sähköpostitse tai kirjepostina jätehuoltolautakunnalle.