Siirry sisältöön

Astiapalvelu LSJH:n kuljetuksessa oleviin pyörällisiin jäteastioihin elokuun alusta alkaen

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH:n) kuljetusten piirissä olevien pyörällisten jäteastioiden tyhjennysmaksuun sisältyy elokuun alusta astiapalvelu. Jätehuoltomääräysten muutoksen myötä ei kiinteistön haltijan enää tarvitse hankkia jäteastiaa omakustanteisesti, vaan jäteastiahankinnasta, astian asianmukaisesta tarroituksesta ja astian toimittamisesta vastaa LSJH. Asiasta päätti Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta toukokuun lopulla 2024.

Lounais-Suomen Jätehuollon logo, jossa vihertävä lintu.

Päätöksen myötä pyörällisten 140–660 litraisten jäteastioiden astiapalvelu sisältyy astian tyhjennysmaksuun 1.8.2024 alkaen. Muiden jäteastioiden hankinnasta vastaa edelleen kiinteistön haltija. Muutos koskee pakkaus- ja biojäteastioita kaikissa LSJH-alueen kunnissa. Paimiossa päätös ei kuitenkaan koske sekajäteasioita.

Lue tarkemmin muutoksesta LSJH:n verkkosivujen uutisesta.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan päätös Lounais-Suomen jätehuoltomääräysten tarkistamisesta.

Sekajätteiden osalta muutos vuoteen 2029 mennessä

Astiapalvelun sisällyttäminen astiatyhjennyksen hintaan helpottaa ja järkevöittää myös vuosien 2026–29 aikana tapahtuvaa siirtymistä koko toimialueella yhtenäiseen, LSJH:n kilpailuttamaan kiinteistöittäiseen jätehuoltoon. Tällä hetkellä kaikissa 18 LSJH:n toimialueen kunnassa bio- ja pakkausjätteiden tyhjennykset ovat LSJH:n vastuulla, mutta sekajätteiden osalta vain osassa alueen kuntia. Vuoteen 2029 mennessä myös Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Marttilassa, Paimiossa, kanta-Paraisilla, Pöytyällä, kanta-Ruskossa, Salossa, Sauvossa ja Turussa sekajätteiden keräysvastuu siirtyy LSJH:lle.