Siirry sisältöön

Palkkatukityö

Työttömällä saattaa olla työttömyyden keston ja TE-toimiston harkinnan perusteella oikeus palkkatukeen. Palkkatuki myönnetään kuitenkin aina työnantajalle ja työnantajan on saatava myönteinen palkkatukipäätös ennen työsuhteen alkamista.

Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki ja sen myöntämiseen vaikuttavat monet seikat, mutta lähtökohtana pidetään työttömän työnhakijan palvelutarvetta. Työnhakija voi tiedustella oikeuttaan palkkatukeen etukäteen kuntakokeilusta tai TE-toimistosta riippuen siitä kummassa hän asioi.

Paimion kaupunki työllistää vuosittain palkkatuen avulla useita ihmisiä määräaikaisiin työsuhteisiin. Palkkatukipaikat etsitään kaupungin organisaatiosta aina asiakkaan palvelutarpeen mukaisesti. Työsuhteet ovat usein osa-aikaisia ja aina määräaikaisia, tavanomaisesti ne kestävät muutamasta kuukaudesta 8 kuukauteen.

Paras tapa hyödyntää omaa palkkatukioikeuttaan on saada työsuhde syntymään palkkatuen avulla avoimeen työpaikkaan ja yksityiseen yritykseen. Julkisella sektorilla ja yhdistyksissä palkkatukityöt ovat enimmäkseen määräaikaisia, eivätkä useinkaan johda pysyvämpään työllistymiseen. Yksityiselle sektorille työllistymisessä palkkatuki voi auttaa merkittävästi työsuhteen syntyä.

Palkkatuen myöntämiselle on yritystä koskevia rajoituksia ja ehtoja, jotka työnantajan on syytä selvittää ennen palkkatuen hakemista. Paimion työvoimapalvelut auttaa työnantajaa palkkatukiasioiden selvittelyssä ja tuen hakemisessa. Autamme myös työnhakijaa selvittämään oman palkkatukioikeutensa ja löytämään itselleen mahdollisia palkkatukitöitä.