Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

Paimion kaupunki tarjoaa varhaiskasvatuksen vuorohoitoa ympäri vuorokauden.

Paimion kaupunki tarjoaa varhaiskasvatuksen vuorohoitoa ympäri vuorokauden. Subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus koskee aikaa arkisin kello 6.30-17.00, mutta vuorohoito mahdollistaa hoidon myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.

Vuorohoitoa annetaan Tapiolan päiväkodissa. Lapselle tarjottavat ruokailut määräytyvät sen mukaan, mihin aikaan lapsi saapuu hoitoon ja kuinka pitkään hän siellä on.

Toimi näin

Hae vuorohoitopaikkaa Wilma-järjestelmän kautta viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarpeen alkua. Mikäli kyseessä on äkillinen työllistyminen tai opiskelun aloitus, lähetä hakemus viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua hoidon alkamista.

Kun lapsellesi on myönnetty paikka vuorohoidossa, ilmoita lapsen hoitoajat aina viimeistään vuorohoitoa edeltävän viikon maanantaina kello 17:ään mennessä. Ilmoita hoitoajat Wilma-sovelluksella. Mikäli hoitoajat muuttuvat tai niiden tarve peruuntuu, ilmoita tilanteesta viipymättä päiväkotiin.

Mikäli kaipaat lisätietoja, voit soittaa Tapiolan päiväkodin johtajalle, varhaiskasvatusohjaajalle tai varhaiskasvatuksen palveluneuvojalle näiden puhelinaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lapsesi voi päästä vuorohoitoon, mikäli molemmat huoltajat tai yksinhuoltaja
* tekevät päätoimista ja säännöllistä vuorotyötä tai
* opiskelevat päätoimisesti niin, että opintoihin sisältyy vuorotyötä.

Sinun on huolehdittava siitä, että lapsellasi on riittävästi aikaa viikoittaiseen lepoon kotona. Pääsääntöisesti huoltajien vapaapäivät ovat siten myös lapsen vapaapäiviä.

Lapsen on mahdollista saada yöhoitoa silloin, kun molemmat huoltajat tai yksinhuoltaja ovat yövuorossa. Yöhoidon jälkeen lapsi voi olla päiväkodissa vielä kahdeksan tuntia eli huoltajien nukkumisajan verran. Yöhoitoa ei järjestetä, mikäli huoltajien tai yksinhuoltajan työvuoro kestää myöhään iltaan eikä hoidon tarvetta ole aikaisin seuraavana aamuna.

Mikäli lapsi ei enää tarvitse vuorohoitoa, hänet voidaan siirtää toiseen varhaiskasvatusyksikköön. Näin taataan vuorohoitopaikkojen riittävyys niitä tarvitseville.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen

Tarkista ajankohtaiset ja tarkat maksutiedot linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Asiointikanavat

 • Varhaiskasvatuksen palveluneuvoja
  +35824745239
  Puhelinaika ma-pe klo 9-10
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
  +35824745107
  Puhelinaika ma-pe klo 9-10
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
  Varhaiskasvatusohjaaja
  +35824745435
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
  Varhaiskasvatusjohtaja
  +35824745312
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.