Siirry sisältöön

Uuden tien nimeäminen haja-asutusalueelle

Uusia teitä nimetään kiinteistönomistajien anomuksesta teille, joiden varrella on vähintään kolme asuin- tai vapaa-ajankiinteistöä.

Uusi tie voidaan nimetä haja-asutusalueelle, jos sen varrella on vähintään kolme asuin- tai vapaa-ajan rakennusta. Tien nimeämisellä saadaan selkeyttä ja tarkkuutta osoitteisiin. Tien nimen tulee olla sellainen, että se on hyväksyttävissä sekä ulkoasunsa, kieliopin että ainutlaatuisuutensa vuoksi. Yhdessä kunnassa ei siis voi olla kahta samannimistä tai liian samankaltaista tien nimeä. Uuden tien nimeämisen päättää paikkatietopäällikkö.

Päätöksenteon jälkeen kaupungin infrapalvelut tilaa tiennimikilven ja asentaa sen paikoilleen.

Paikkatietopalvelut päivittävät muuttuneet osoitetiedot Digi- ja väestötietovirastoon, Postille sekä kaupungin rekistereihin. Digi- ja väestötietovirastosta tiedot etenevät valtion rekistereihin ja monelle muulle taholle.

Toimi näin

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja karttaote, johon tie on merkitty paikkatietopäällikölle sähköpostitse tai kirjeitse. Pyydä anomukseen kaikkien tien varrella olevien kiinteistöjen omistajien suostumukset allekirjoituksineen.

Päätöksen jälkeen hanki numerokilpi omalle kiinteistölle ja aseta se esille. Kiinnitä osoitenumerokilpi rakennuksen seinään, porttiin, aitaan tai muuhun vastaavaan rakenteeseen. Numerokilpi tulee aina olla luettavissa kadulta tai tieltä käsin. Asenna numerokyltti tarvittaessa erilliseen pylvääseen sekä postilaatikkoon postin ohjeiden mukaisesti. Oikealla merkinnällä varmistetaan mm. hälytysajoneuvojen liikennöinti omalle kiinteistölle.

Ilmoita muuttuneesta osoitteesta tutuille ja sukulaisille.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Asiointikanavat

  • Paikkatietopäällikkö
    +35824745305
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Palvelupaikat

Vistantie 18, 21530 Paimio