Siirry sisältöön

Seudullinen päivähoito

Raision kaupunki on sopinut varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistyöstä lähikuntien kanssa.

Sopimuksen perusteella lapsen varhaiskasvatus voidaan tietyissä tapauksissa järjestää sopimukseen liittyneessä muussa kunnassa/kaupungissa kuin kotikunnassa/- kaupungissa. (Sopimus varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistyöstä).

Toimi näin

Kun on kyseessä muutto toiseen sopimuksen piirissä olevaan kuntaan: Perhe toimittaa varhaiskasvatushakemuksen uuden asuinkuntansa varhaiskasvatuksen viranomaiselle, joka myöntää maksusitoumuksen. Näin lapsi voi jatkaa entisen kotikuntansa päivähoidossa toimintakauden loppuun. Kun perhe tietää muuttavan toiseen sopimuksen piirissä olevaan kuntaan kesken toimikauden, perhe hakee uutta varhaiskasvatuspaikkaa sen hetkiseltä kotikunnalta, joka myöntää maksusitoumuksen muuttoajankohtaan asti.

Päivähoitomaksupäätöksen tekee lapsen kotikunta, joka myös perii asetuksen mukaisen päivähoitomaksun ja noudattaa lapsen kotikunnassa olevia maksukäytänteitä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsen kotikunta antaa sovitun päivähoidon ajaksi maksusitoumuksen, mikäli myyvällä kunnalla on vapaita päivähoitopaikkoja. Sopimus tehdään aina enintään toimikaudeksi kerrallaan. Kunta ei kuitenkaan ole velvollinen ostamaan asukkailleen toisen kunnan palveluja.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen

Asiakasmaksupäätöksen tekee lapsen kotikunta, joka myös perii asetuksen mukaisen päivähoitomaksun ja noudattaa lapsen kotikunnassa olevia maksukäytänteitä.