Siirry sisältöön

Rakennuspaikan merkintä ja sijaintikatselmus

Suunnitellun rakennuksen sijainti ja rakennuspaikan korkeusasema merkitään maastoon. Sijaintikatselmuksessa todetaan rakennuksen sijainti.

Rakennusluvassa edellytetään yleensä rakennuspaikan ja tontin korkeuden merkintää, jotta suunniteltu rakennus kohdistuu tontilla oikeaan paikkaan. Sijaintikatselmuksessa tarkistetaan, että rakennus sijaitsee suunnitelmien mukaisella paikalla, ja samalla rakennus myös kartoitetaan Paimion kaupungin kartta-aineistoon.

Toimi näin

Tilaa rakennuksen paikan ja korkeuden merkintä rakennusluvan myöntämisen jälkeen Paikkatietopalveluista sähköpostilla paikkatieto@paimio.fi.
Lisää sähköpostin liitteeksi asemapiirros mahdollisuuksien mukaan dwg-muodossa (saatavissa suunnittelijalta tai talotehtaalta).

Kun rakennuksen perustukset (sokkeli) ovat valmiit, tilaa sijaintikatselmus Paikkatietopalveluista sähköpostilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Rakennuksen paikan ja korkeuden merkitsemisen, sekä sijaintikatselmuksen tarpeellisuus löytyvät myönnetyn rakennusluvan asiakirjoista.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen

Paikanmerkintä ja sijaintikatselmus on laskutettu rakennusluvan yhteydessä.

Asiointikanavat

  • Paikkatietokäsittelijä
    +35824745325
    Paikkatietokäsittelijä
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.