Siirry sisältöön

Poistotekstiilin vastaanotto ja myynti

Voit tuoda Toimintakeskus Apilan sisäpihalla oleviin keräysastioihin tekstiilejäsi kierrätettäväksi sekä ostaa poistotekstiilejä myymälästä.

Yhteistyössä Lounais-Suomen jätehuollon (LSJH) kanssa pihallamme oleviin keräysastioihin saat tuoda maksutta tiiviisti muovipusseihin tai jätesäkkeihin pakatut puhtaat kierrätyskelpoiset kodin tekstiilit ja vaatteet.

Poistotekstiilijäte lajitellaan laatunsa perusteella eteenpäin eri kanaviin. Hyväkuntoiset tekstiilit päätyvät kierrätyspisteen yläkerrassa olevaan myymälään, josta voit käydä ostamassa uudelleenkäytettävää tekstiiliä omaksesi 2 €/kg. Osa päätyy tilauksina pienyrityksille, jotka käyttävät tekstiilejä omien tuotteidensa valmistukseen. Osa poistotekstiileistä käsitellään LSJH:n Paimion pilottivaiheen käsittelylinjastolla kierrätyskuiduksi, jota käytetään uusien tuotteiden raaka-aineena. Loput poistotekstiileistä, joita ei vielä saada kiertämään materiaalina, päätyvät energiahyödyntämiseen eri jätevoimalaitoksiin.

Kierrätyspisteemme yläkerrassa olevasta myymälästä voit ostaa vielä käyttökelpoista poistotekstiiliä, joka on lajittelussa havaittu hyväkuntoiseksi.
Myynnissä on kaikenlaista tekstiiliä vaatteista kodintekstiileihin ja tekstiilitilkkuihin, myös vintagea ja retroa. Poistotekstiiliä voi hankkia omaan vaatekaappiin, askarteluihin tai vaikka uusien tuotteiden tuunaamiseen.
Poistotekstiiliä saa ostaa kilohinnalla 2 €/kg. Otathan oman kassin mukaan!

Toimi näin

Toimintakeskus Apilan sisäpihalla oleviin Lounais-Suomen jätehuollon keräysastioihin voit jättää omat poistotekstiilisi tiiviisti muovipusseihin tai jätesäkkeihin pakattuina.

Poistotekstiilimyymälän löydät, kun saavut Toimintakeskus Apilaan, käyt sisään sisäpihan puolella olevasta ovesta ja siirryt yläkertaan. Punnitus ja maksu tapahtuvat alakerrassa, kierrätyspisteen kassalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Keräysastioihin ei saa tuoda kenkiä, alusvaatteita tai likaisia / homeisia tekstiilejä.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Poistotekstiilien jättäminen keräysastioihin on maksutonta.

Asiointikanavat

  • Kierrätyspiste Apila
    +35824745166
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Palvelupaikat

Sähköyhtiöntie 4, 21530 Paimio Sähköyhtiöntie 4, 21530 Paimio