Siirry sisältöön

Omatoimikirjasto

Pääset käyttämään Paimion kirjaston palveluita palveluaikojen ulkopuolella eli omatoimiaikoina, kunhan sinulla on Vaski-kirjastokortti käytössäsi.

Voit käyttää kirjaston tarjoamia palveluita myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Tätä palvelua kutsutaan omatoimikirjastoksi ja se on käytettävissäsi omatoimiaikoina.

Käytössäsi ovat omatoimikirjastossa seuraavat palvelut:
* lainaus- ja palautusautomaatti
* kirjat, lehdet ynnä muu fyysinen aineisto
* sähköinen aineisto
* lehtisali
* tietokoneet
* kopiointi ja tulostaminen omalle paperillesi (maksimissaan A3-kokoisia asiakirjoja)
* skannaaminen (maksimissaan A3-kokoisia asiakirjoja)

Omatoimikirjaston aukioloaikoina et siis voi maksaa kirjaston maksuja henkilökunnalle etkä myöskään tutkia kotiseutukokoelmaa tai Kunnallislehden arkistoa.

Toimi näin

Hanki itsellesi Vaski-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Vaski-kirjastosta palveluaikoina esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Kirjaudu sisään palvelupisteen viereisellä kirjautumispisteellä. Jos kaupungintalon ulko-ovet ovat kiinni, kirjaudu sisään myös kaupungintalon pääoven vasemmalla puolella sijaitsevalla kirjautumispisteellä.

Mikäli ulko-ovet eivät toimi, soita kiinteistöpäivystykseen.

Noudata omatoimikirjastossa samoja järjestyssääntöjä kuin palveluaikoinakin. Tutustu myös Vaski-kirjastojen käyttösääntöihin linkistä ”Vaski-kirjastojen käyttösäännöt”. Mikäli et noudata käyttösääntöjä, sinut voidaan määrätä kirjaston käyttökieltoon enintään 30 päiväksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Pääset kirjautumaan omatoimikirjastoon, kunhan sinulla on käytössäsi Vaski-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Sinun on kirjauduttava sisään aina henkilökohtaisesti. Ainoastaan aikuisen, kuten huoltajan tai koululaisryhmän opettajan seurassa olevat lapset voivat käyttää omatoimikirjastoa kirjautumatta sisään itse.

Omatoimikirjastossa pätevät samat järjestyssäännöt kuin kirjaston palveluaikoina. Lisäksi Vaski-kirjastoja koskevat käyttösäännöt, jotka löydät linkistä ”Vaski-kirjastojen käyttösäännöt”. Sinun on noudatettava sekä järjestys- että käyttösääntöjä.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Asiointikanavat

Palvelupaikat

Vistantie 18, 21530 Paimio