Siirry sisältöön

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on edistää työllistymistäsi, parantaa elämänhallintaasi ja tukea yhteiskunnallista osallisuuttasi.

Jos olet työtön työnhakija, etkä toimintakykysi asettamien rajoitusten vuoksi pysty työllistymään avoimille työmarkkinoille tai osallistumaan muihin julkisiin työvoimapalveluihin, sinulle voidaan järjestää kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen edellyttää aina aktivointisuunnitelman laatimista. Jos arvioidaan, ettet työ- ja toimintakykysi asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestää asiakkaan kotikunta. Paimion kaupunki tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa myös Sauvon kunnalle. Järjestämme työtoimintaa sekä itse useissa eri kunnan kohteissa että hankimme sitä yhdistyksiltä, säätiöiltä ja uskonnollisilta yhdyskunnilta. Toimintakeskus Apila on Paimiossa sijaitseva kuntouttavan työtoiminnan paja ja yksi kuntouttavan työtoiminnan järjestämispaikka. Kuntouttava työtoiminta on sovitettava työ- ja toimintakykysi sekä osaamisesi mukaan niin, että se on työmarkkinoille pääsyn kannalta mielekästä ja riittävän vaativaa.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään vähintään kolmen kuukauden jaksoksi kerrallaan. Työtoimintapäiviä on oltava vähintään yksi viikossa ja enintään niitä voi olla neljä kalenteriviikossa. Yhden työtoimintapäivän tulee kestää vähintään neljä tuntia.

Kuntouttavan työtoimintajakson ajalta sinulla on mahdollisuus saada työttömyysetuutta ja verotonta ylläpitokorvausta osallistumispäiviltä. Lisäksi saat halutessasi maksuttoman henkilökuntakoodin uimahalliin ja kuntosalille.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on edistää työllistymistäsi, parantaa elämänhallintaasi ja tukea yhteiskunnallista osallisuuttasi.

Toimi näin

Jos olet työtön tai toimeentulotukea pääasiallisena tulona saava henkilö, mutta et ole vielä saanut kutsua aktivointisuunnitelman laadintaan ja haluat kuitenkin osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, soita työvoimasuunnittelijalle.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Asiointikanavat

 • Työvoimasuunnittelija
  +35824745289
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
  +35824745131
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
  +35824745245
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Palvelupaikat

Sähköyhtiöntie 4, 21530 Paimio Sähköyhtiöntie 4, 21530 Paimio