Siirry sisältöön

Kokoelmat

Aikuistenosasto

Aikuistenosastolta löydät monipuolisen kokoelman kauno- ja tietokirjallisuutta. Voit myös lainata äänikirjoja, elokuvia, musiikkia, nuotteja ja aikakauslehtiä sekä lukea sanomalehtiä ja sähköisiä lehtiä kirjaston lukusalissa. Aineistoon voi tutustua paikanpäällä tai lainata kotiin.

Aikuistenosastolla asiakkaiden käytössä on kopiokone ja skanneri sekä kaksi nettiyhteydellä varustettua tietokonetta, joiden käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. Kirjastossa on käytössä myös maksuton ja avoin wifi-verkko.

Nuortenosasto

Nuortenosastolta löydät monipuolisen kokoelman kauno- ja tietokirjallisuutta, joka on jaettu nuorten- ja nuorten aikuisten osastoiksi. Lisäksi voit lainata elokuvia ja konsolipelejä.

Nuorten käytössä on myös nuorten parvi, NuPa.

Lastenosasto ja materiaalit

Paimion kirjastosta löydät viihtyisän lastenosaston, josta löytyvät kuvakirjat, satukirjat, lapsille suunnatut tarinakirjat, sekä lukemisen aloittamiseen ja harjoittelemiseen helppolukuisia kertomuskirjoja. Osa kuvakirjoista on jaoteltu myös aiheen mukaisesti. Osastolta löytyvät myös ihan pienimpien käyttöön sopivat koskettelukirjat.

Kaikenlaisten tieto- ja kaunokirjojen lisäksi lastenosastolta löydät lehtiä, sarjakuvia, äänikirjoja, elokuvia, musiikkia.

Kirjastossa voit myös viettää aikaa, lukea lehtiä, tehdä läksyjä ja pelata lautapelejä. Lastenosastolta löydät myös satunurkkauksen, jossa voi käpertyä rennosti lukemaan yksin tai yhdessä hauskoja ja hurjia satukirjoja. Satunurkkauksessa voit osallistua kirjaston järjestämiin satutunteihin. Otathan kengät pois satunurkkaukseen mennessä.

Seuraa ilmoittelua satutuntien ajankohdista verkkosivuiltamme.

Kuvakirjojen aihepiirit: kiusaaminen, pottakirjat, opettelu, lääkärissä käynti, vauvan tulo perheeseen, kiukku, pelot, perhe, suru, uni.

Elokuvat

Paimion kirjastosta löydät kattavat elokuvakokoelmat. Aikuisten osastolta on lainattavissa noin 1800 DVD-elokuvaa ja lasten-/nuorten osastoilta noin 900 DVD-elokuvaa. Lisäksi kirjastosta löytyy muutamia Blu-Ray-elokuvia.

Musiikki

Musiikkiosastolta löytyy CD-levyhyllyt musiikin eri genreille.

Lehdet

Kirjastoon tulee 65 aikakauslehteä ja seitsemän sanomalehteä, joita voi lukea kirjaston tiloissa. Aikakauslehtiä voi lainata uusinta numeroa lukuunottamatta. Laina-aika on 14 vrk. Aikakauslehtiin voi myös tehdä varauksia.

Sanomalehdistä säilytetään kuluvan ja edellisen kuun lehdet.

 Kirjastoon tilattujen lehtien lisäksi lehtisalissa on käytettävissä laaja valikoima erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten julkaisuja.

Vaski-kirjastojen yhteiskäytössä on lisäksi useita sähköisiä lehtiä eli e-lehtiä, joita voi lukea lehtisalin asiakaskoneilla tai muilla kirjaston verkossa olevilla koneilla.