Siirry sisältöön

Joukkoliikenne

Paimiosta pääsee linja-autolla Turun, Salon ja Sauvon suuntaan sekä kaupungin sisäisesti palveluliikenteellä.

TLO:n eli Turun Linja-autoilijain Osakeyhtiön linjoilla pääset kulkemaan Paimion ja Turun väliä. Linjojen tunnukset ovat 703 – 709 ja kaupungin sisäiset vuorot ovat tunnuksilla P1 – P4.

Paimiosta Salon suuntaan pääset kulkemaan sekä keskustasta että moottoritien liittymästä 11. Helsinkiin menevät linja-autot pysähtyvät myös liittymässä 11.

Paimio liittyy 1.7.2024 Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan ylläpitämän Föli-liikenteen piiriin.

Palveluliikenteen palvelee arkipäivisin kaupungin sisällä.

Lisätietoa kaupungin sisäisestä palveluliikenteestä

Paimio ja Föli

Paimion kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 14.9.2022 esittää seudulliselle joukkoliikennelautakunnalle, että Paimion kaupunki hyväksytään mukaan Föliin.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti hyväksyä Paimion liittämisen Föli-alueeseen kokouksessaan 9.11.2022. Hyväksynnän jälkeen seudullinen joukkoliikenne lähettää lakimuutospyynnön liikenne- ja viestintäministeriölle ja alkaa valmistelu käytännön asioista Paimion kaupungin ja joukkoliikennelautakunnan kesken.  Valmisteluita tehdään vielä vuoden 2024 aikana niin, että yhteinen liikenne yhteisin lipuin alkaa 1.7.2024. Paimioon on tulossa oma Föli-palvelupiste jo kesäkuussa 2024. Lisätietoja omalta Föli&Paimio -sivulta.

Föliin liittymisen takia TLO:n arvokorttien lataaminen loppuu Paimiossa 31.5. Arvokortteja voi kuitenkin käyttää vielä 30.6.2024 asti.