Siirry sisältöön

Perhepäivähoito

Paimiossa on noin 20 omassa kodissaan lapsia hoitavaa perhepäivähoitajaa.

Lapsi heittää lehtiä ilmaan syksyisessä maisemassa.
Lapsi ja aikuinen käsi kädessä

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito tarjoaa lapselle vaihtelevan ja monipuolisen kodinomaisen ympäristön, jossa hänellä on mahdollisuus toimia pienessä ryhmässä.

Perhepäivähoitajat ja ryhmäperhepäivähoito

Lapsen hoitajana perhepäivähoidossa toimii pääsääntöisesti vain yksi aikuinen, josta poikkeuksen muodostaa ryhmäperhepäivähoito. Tässä hoitomuodossa hoitajia on yhtä aikaa 2-3. Paimiossa toimii yksi yksityinen ryhmäperhepäivähoitoyksikkö.

 • Paimiossa on noin 20 omassa kodissaan lapsia hoitavaa perhepäivähoitajaa. Kaikkiaan lapsia perhepäivähoidossa on noin 70. Toimintaympäristöt vaihtelevat keskustan kerrostaloalueista haja-asutusalueiden maaseutumaiseen ympäristöön.

  Valkokankaalle heijastettu teksti: Sinä lainaat meille kalleimpasi, me lupaamme olla luottamuksesi arvoisia! Etualalla puhujapönttö, johon kiinnitettynä Paimion kuntavaakuna.
  Perhepäivähoitajien koulutustilaisuus Paimiosalissa.
 • Pienen hoitoryhmän ansiosta perhepäivähoidossa on hyvät mahdollisuudet oppia tuntemaan lapset hyvin. Perhepäivähoidossa tärkein yhteistyö tapahtuu lapsen ja hoitajan välillä. Lapsen tunteminen luo turvallisuutta ja antaa tilaa lapsen kehittyä ja kasvaa omaksi persoonaksi. Perusturvallisuuden tukemisessa on tärkeää myös lapsen vanhempien ja perhepäivähoitajan välinen yhteistyö, joka tapahtuu säännöllisesti lasta hoitoon tuotaessa ja hoidosta haettaessa.

   

  Perushoidon, ohjatun toiminnan ja vapaan leikin osuudet päiväohjelmassa vaihtelevat sen mukaan, minkä ikäisiä lapsia ryhmässä on. Pienessä, eri ikäisistä lapsista koostuvassa ryhmässä painottuvat yksilöllisyys ja päiväjärjestyksen joustavuus.

 • Varhaiskasvatuspäätöksen mukana lähetetään tutustumiskeskustelukaavake, jonka vanhemmat täyttävät. Tutustumiskeskustelu käydään oman hoitajan kanssa ennen lapsen hoidon alkua. Jokaisesta lapsesta laaditaan myös yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, joka tarkistetaan vuosittain lapsen kasvaessa ja kehittyessä.

   

 • Perhepäivähoidon varahoitoyksikkönä toimii Pikku-Lempilän päiväkodin yhteydessä sijaitseva Käenpesä.

  Käenpesän yhteystiedot;

  • Irina Kortesoja, puh. 0504764868

  Vistantie 28, 21530 Paimio

   

 • Jaana Lehtola, päiväkodin johtaja
  jaana.lehtola@paimio.fi
  p. 050 437 1691

  Taru Sysinoro, vs. varhaiskasvatusohjaaja
  taru.sysinoro@paimio.fi
  p. 040 168 7383