Siirry sisältöön

Ankkalammen maauimala

Maauimala, tuttavallisemmin Ankkalampi tai Ankkis, on Oinilassa sijaitseva suosittu uimapaikka. Se on toistaiseksi suljettu - arvioitu avaamisaika on vuoden 2025 syksy.

Ankkalammen maauimalassa on mukava uida. Kaksi tyttöä juoksee veteen.

Oinilan maauimala, eli Ankkis on suosittu uimapaikka. kuva, MammaJ

Maauimalan ponttoonilaituri

Ankkalampi on toistaiseksi suljettu

Ankkalampi on 240 metriä pitkä uimalampi. Auringonottajille löytyy hiekkarantaa 170 metriä ja lisäksi on nurmialueita.  Lammen vesi on sävyltään ruskeaa ja se lämpenee nopeasti. Pohjoispäässä on Maauimalan sauna, jonka laiturilta pääsee talvisin pulahtamaan myös avantoon.

Maauimala on suljettu 1.9.2023 toistaiseksi haitallisten vieraslajien kiehkuravesiruton ja aurinkoahvenen poistamiseksi.
Ankkalammen arvioidaan tulevan käyttöön viimeistään vuoden 2025 syksyllä. Lue tarkemmat tiedot sulkemisesta kertova uutinen.

Maauimalasta löyty paljon tekemistä, kuten rantalentistä ja keinuja.

Täällä viihtyy koko päivän

Uimaan on mukava mennä loivaa rantaa myöden, tai sitten voi hypätä ponttoonilaiturilta. Lammen keskellä on myös kelluva laituri. Perheen pienimmille rannalla on pieni vesiliukumäki ja monia leikkivälineitä. Palveluihin kuuluvat myös pukukopit, vesi WC:t, rantalentis, roska-astiat ja tupakointipaikat. Lammen ympäri voi kiertää esteetöntä reittiä, ja lisäksi voit kiertää kilometrin mittaista kuntoreittiä. Myös ulkokuntosali löytyy rannan läheisyydestä.

Uimaveden vesinäytteet

Vesinäytteiden tutkimukset suorittaa Liedon ympäristöterveydenhuolto.

Vesinäytteitä otetaan virallisilta ”EU-uimarannoilta”, Paimiossa Hiekkahelmestä sekä Oinilan maauimalasta eli Ankkalammesta. Viimeisimmän näytteen tuloksen voit lukea uimarannan ilmoitustaululta tai tämä sivun Liitteet-otsikon alta.

Maauimala Paimion karttapalvelussa

Maauimalan pysäköintipaikan osoite on Jägerhornintie 4.

Ohita osio
Maauimalan sijainti Paimion karttapalvelussa

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)