Siirry sisältöön

Hiekkahelmi ja esteetön uimaranta

Hiekkahelmen maauimala on entiseen hiekkakuoppaan loihdittu kirkasvetinen keidas kesäisiä uintiretkiä varten. Hiekkahelmessä on esteetön uimaranta, joka mahdollistaa uintielämykset myös liikuntarajoitteisille.

Hiekkahelmen uimarannalla on hyvät palvelut. Hiekkarannalla on paljon tilaa ja loivasti viettävältä rannalta on mukava pulahtaa uimaan. Rannalla on myös ponttoonilaituri. Vuonna 2024 valmistui myös esteetön uimaranta veteenmenoluiskineen.

Hiekkahelmen uimarannalla on myös esteetön uintimahdollisuus.

Hiekkahelmen uimarannalla on hyvät palvelut. Hiekkarannalla on paljon tilaa ja loivasti viettävältä rannalta on mukava pulahtaa uimaan. Rannalla on myös ponttoonilaituri. Vuonna 2024 valmistui myös esteetön uimaranta veteenmenoluiskineen.

Hiekkahelmi on…       helmi

Uimaranta-alue on mukavasti tuulilta suojassa. Aurinko paistaa rannalle läpi päivän ja vielä illallakin. Ranta viettää loivasti, joten lastenkin on turvallista täällä uida. Syvyyttä on enimmillään n. 4 metriä, eli ponttoonilaiturilta uskaltaa hypätä veteen. Lammen keskivaiheilla on sileät vedenalaiset kalliot, löydätkö ne?

Hiekkahelmen ponttoonilaituri.

Helmen palvelut

Hiekkahelmestä löytyy mukavat palvelut kesäistä uintiretkeä varten. WC:t, tulentekopaikka, pukukopit, roskikset, rantalentiskenttä, laituri, tupakointipaikat ja asfaltoitu parkkipaikka.

Hiekkahelmen esteettömällä uimarannalla on noin 20 metriä pitkä loiva luiska, jota myöten liikuntarajoitteisen on turvallista mennä veteen kaiteesta tukea ottaen, tai vaikka pyörätuolilla.

Esteetön uimaranta

Hiekkahelmeen avattiin kesäkuussa 2024 käyttöön uusi esteetön uimaranta-alue, jonka myötä myös liikuntarajoitteisilla on mahdollisuus nauttia uimisesta. Esteettömän uimarannan keskeisin elementti on veteenmenoluiska, jota myöden voi kulkea veteen kaiteesta tukea ottaen, tai vaikka pyörätuolilla.

Esteettömälle uimarannalle saapuessa, voi auton pysäköidä rannan läheisyydessä olevalle omalle pysäköintialueelle. Asfaltoitua ja osin kaiteilla reunustettua käytävää pitkin pääsee liikkumaan pukukopille, vessaan ja nuotiopaikalle piknikpöytineen sekä tietysti veteen.

Uimaveden vesinäytteet

Vesinäytteiden tutkimukset suorittaa Liedon ympäristöterveydenhuolto.

Vesinäytteitä otetaan virallisilta ”EU-uimarannoilta”, Paimiossa Hiekkahelmestä sekä Oinilan maauimalasta eli Ankkalammesta. Viimeisimmän näytteen tuloksen voit lukea uimarannan ilmoitustaululta tai tämä sivun Liitteet-otsikon alta.

Hiekkahelmi Paimion karttapalvelussa

Hiekkahelmen osoite on Hiekkahelmentie 41.

Ohita osio
Hiekkahelmen uimapaikan sijainti kartalla.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)