Siirry sisältöön

Paimion opiston teatteriryhmä Onnenpotku esittää: Mummokommuuni

Ajankohta:
10.3.2023 klo 18:00–19:20

Sijainti:
Paimion Teatteri
Hirsitie 2, Paimio

Järjestäjä:
Paimion opisto

Teatteriryhmä onnenpotku esittää: Mummokommuuni

Paimion opiston teatteriryhmä ONNENPOTKU esittää kappaleen "Mummo kommuuni", joka on kuplivan hyväntuulinen komedia seniori-ikäisten yhteisasumisesta. Saman katon alla asuu seitsemän boheemia mummoa, joista jokaisella on taiteellinen tausta.

Asukkaat ovat rakastettuja ja kuuluisia omalla taidesarallaan, mutta vanhuus ei tule yksin. Ääniongelmat piinaavat iskelmälaulajaa, jatkuvasti vaihtuvat poikaystävät parveilevat puumanäyttelijättären luona, performanssitaitelija liihottaa hulluuden rajamailla ja taiteellisen identiteetin kadottaminen kolahtaa yhtä lailla elämän ehtoopuolella kuin nuorempanakin.

Mutta todellinen ongelma on vasta valkenemassa. Energiakriisi ja kallis sähkösopimus kiristävät mummokommuunin arkea ennennäkemättömällä tavalla. Voiko enää edes tehdä taidetta, kun huonelämpötila laskee niin alas, että sormet muuttuvat jääpuikoiksi. Yksi nipottaa valoista, toinen kehon sisäisistä energiavirroista.

Mummokommuuni on konkurssin partaalla ja jotain on keksittävä. Löytyykö apu avoimista ovista, jossa jokaisen on noustava estradille vielä kerran. Vaiko kenties uudesta asukkaasta, joka ei täytä mummokommuunin kriteereitä?

Nahistelua riittää, mutta kaiken yllä kulkee kaunis ystävyys ja yhteisöllisyys, joka kantaa vaikeiden aikojen yli. Mummokommuunissa ovi on kaikille avoin ja se käy ahkeraan. Tuttuja vieraita ovat avulias kodinhoitaja, näyttelijädiivan arkinen tytär ja naapurin juoppo keraamikkotaiteilija. Ja tietysti ne poikaystävät.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Merita Seppälä. Lavalla nähdään 12 innokasta eläkeikäistä näyttelijää: Ritva Aaltonen, Tarja Entonen, Päivi Harttunen, Jukka Heino, Eeva Heurlin, Reima Högman, Tepa Karmavalo, Jorma Kakkonen, Maire Lindström, Sirpa Rajala, Jarmo ”Ruuben” Strang ja Ulla Strang.

Näytelmän kesto on noin 1h 20 min, mutta tarkempi aika selviää lähempänä ensi-iltaa. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Esitykset:
10.3. klo 18.00
11.3. klo 13.00
12.3 klo 13.00
15.3. klo 13.00
17.3. klo 18.00
19.3. klo 13.00

Lippuvaraukset numerosta 050-3081333 tai kulttuuripaja@mallekki.com
Lipun hinta on 10e

Takaisin tapahtumiin