Siirry sisältöön

Varsinais-Suomen museopäivä

Varsinais-Suomen museopäivänä Paimion museoista Käsityömuseo Miila, Sähkömuseo sekä August Pyölniitun museo ovat auki, ja museoihin on vapaa sisäänpääsy. Museoissa myös erityistä ohjelmaa, kuten opastettuja kierroksia ja filminäytöksiä. Museot ovat avoinna klo 12-16. Tervetuloa!

Ajankohta:
28.8.2022 klo 12:00–16:00

Sijainti:
Käsityömuseo Miila, Sähkömuseo ja August Pyölniitun museo

OHJELMA

KÄSITYÖMUSEO MIILA
Kirjakuja 2, Paimio
klo 13 ja 15 opastetut kierrokset
Elokuvanäytös klo 13:30 ja 15:30 (Vilu pois -filmi)
Askartelupaja kierrätysteemalla

PAIMION SÄHKÖMUSEO
Vistantie 24a, Paimio
klo 12 ja 14 opastetut kierrokset
klo 12:30 ja 14:30 sähkö- ja kotiseutuaiheisten filmien esityksiä
Itse suunnitellun ja toteutetun sähköavusteisen nelipyörän esittely (Mika Metsäpelto) museon pihalla klo 13 (Säävaraus) .
Mika Metsäpellon nelipyörää rakentaessa “elimenluovuttajana” ovat toimineet Rocky-vuodesohva (runko), muutama vanha polkupyörä (mm. poljinkeskiö ja Sachsin kolmivaihteinen takanapa), B-mallin Opel Kadett (tasauspyörästö ja vetoakselit), VW Passat (hammastanko-ohjausvaihde) ja Vauxhall Victor (maski). Nelipyörän kori on mankeloitu 1 millin alumiinilevystä ja tavaratila on rakennettu vanerista. Laitteen jokaista osaa jouset ja iskunvaimentimet mukaan lukien on pitänyt jotenkin muokata. Käyttöjännite 24 volttia, sähkömoottorien teho 2 x 500 wattia eli yhteensä 1 000 wattia. Moottori avustaa vain polkiessa.

AUGUST PYÖLNIITUN MUSEO
Maljamäentie 132, Paimio
Paikalla opas

Kaikkiin museoihin museopäivänä vapaa pääsy!

Takaisin tapahtumiin