Siirry sisältöön

Minun mereni -elokuvaesitys Bio Starassa

Itämeripäivänä, elokuun viimeisenä torstaina 29.8., esitetään useilla paikkakunnilla - myös Paimiossa - ilmaisesityksenä Ari Heinilän dokumenttielokuva Minun mereni.

Ajankohta:
29.8.2024 klo 18:00–18:45

Sijainti:
Bio Stara
Pussitie 4

Järjestäjä:
Minun mereni ry, Paimion kaupunki, Paimionjokiyhdistys ja Bio Stara

Linkki tapahtuman sivulle

Minun mereni -logo

Runollinen, Ari Heinilän elokuva on meren ja ihmisen vuoropuhelu, jossa meri on pääosassa ja ihminen sivuosassa. Se vie seikkailuihin niin veden alle, syvyyksiin kuin saariston sokkeloihin ja vauhtiin tuulten viemänä, aaltojen kuljettamana erilaisten meri-ihmisten vanavedessä. Meren käyttäjä törmää myös kääntöpuoleen, kaltoin kohdeltuun ystävään.

Elokuva on hieno osoitus siitä tahdosta, jota monet, kuuluisatkin meri-ihmiset ovat osoittaneet tälle projektille. Näyttelijä-muusikko Irina Björklund, Martti Suosalo, Taneli Mäkelä ovat antaneet äänensä merelle - pro bono. Samoin Suomen eturivin hittnikkarit, Timo Kiiskinen - Timo Hietala tekivät nimikappaleen, ”Minun mereni”, jonka solisteina ovat Irina Björklund sekä Wärttinän tytöt.

Elokuvan kesto 45 minuuttia - ilmaisesitys.

Itämeripäivä

Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina

Takaisin tapahtumiin