Siirry sisältöön

Karting-kilpailu Rotax Max Challange Finland

Ajankohta:
6.8.2022–7.8.2022

Sijainti:
Kuismanen Circuit -rata
Ajurintie 6, 21530 Paimio

Lisätiedot:
Anne Aatola, p: 040 7194734

Järjestäjä:
RMC Finland

Linkki tapahtuman sivulle

Karting-autoja ajamassa radalla.

Kuva: Rina Ritonen (kuvassa Santeri Laitoinen, nro 13)

Varsinais-Suomeen saadaan taas muutaman vuoden tauon jälkeen kansallisen sarjatason kartingosakilpailu, kun Rotax Max Challenge Finland -sarja saapuu Paimioon 6.-7.8.2022. Kaksipäiväiseen kilpailutapahtumaan osallistuu lähes 100 kuljettajaa, jotka ajavat seitsemässä eri luokassa.

Rotax Max Challenge -sarjaa on ajettu jo vuodesta 2000 lähtien. Kansainvälistä kartingsarjaa ajetaan yli kuudessakymmenessä maassa. Suomessa Rotax Max Challenge on ollut vuosia yksi suosituimmista kartingsarjoista. Kaikkien maiden ja maanosien mestaruussarjoissa menestyneet kuljettajat kohtaavat vuosittain Rotax Max Challenge Grand Final -kutsukilpailussa, joka järjestetään tänä vuonna Portugalissa. Osa Suomen Rotax Max Challenge -sarjaa ajavista kuljettajista kilpailee myös SM- ja KV-sarjoissa, joten luvassa on hyvätasoinen kisaviikonloppu.

Paimiolainen South West Karting mukana järjestelyissä
Tapahtuman tuottaa sarjapromoottori RMC Finland yhteistyössä paikallisen seuran South West Karting Fin ry:n kanssa. Viikonlopun tapahtuma vaatii paljon ennakkovalmisteluja sekä talkooväkeä.
- Olemme tehneet tämän kauden aikana monia uudistuksia radalle ja sen ympäristöön. Haluamme tarjota tapahtumaan osallistuville mahdollisimman hyvän kokemuksen, tulit paikalle sitten kilpailijana tai yleisönä, kuvailee seuran puheenjohtaja sekä tapahtuman varikkopäällikkö Jouni Leino.

Paimion kartingradan virallinen nimi on Kuismanen Circuit ja sen pinta uusittiin vuonna 2018. Voitaisiinkin sanoa Paimion radan olevan yksi Suomen parhaimpia. Radalla on pituutta 1020 metriä ja parhaimmillaan yhdeksän metriä leveyttä. Rata on todella nopeavauhtinen ja sopii hyvin myös isomman luokan autoille. Kartingradan viereinen ajoharjoittelurata on varattu kuskeille sekä tiimeille varikkoalueeksi ja yleisöä varten radan viereen tuodaan siirrettäviä katsomoita.

Tapahtumassa oheisohjelmaa kilvanajon lisäksi

Vaikka tapahtuman pääosassa ovat kilpakuljettajat, haluaa seura tarjota osallistujille myös muuta ohjelmaa. Näytösajoja tullaan näkemään lauantaina niin Historic Karteilla kuin muilla kilpa-autoilta ja paikan päällä on mahdollisuus päästä kokeilemaan RC- eli radio-ohjattavilla autoilla ajoa. Mahdollisuuksien mukaan myös offroad-näytösajo tullaan näkemään viereisellä louhoksella. Lauantai-iltana varikolla on esiintymässä trubaduuri.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja mukana on niin seuran oma kahvio kuin paikallisia ravintolayrittäjiä, joten kannattaa tulla isommallakin porukalla viihtymään Kuismanen Circuitille. Tapahtuma soveltuu koko perheelle. Ajot alkavat jo aamulla ja palkintoja jaetaan alkuillasta kumpanakin päivänä. Tarkempi aikataulu julkaistaan seuran Facebook-sivulla lähempänä ajankohtaa.

Osakilpailuissa mukana myös seuran omia kuljettajia

Viikonloppuna Paimiossa tullaan näkemään myös paikallisväriä, kun seuran omat kuljettajat ajavat RMC-sarjaa tai osallistuvat kotikisoihin. Junior Max -luokassa kisaavat seuran kokeneemmat junnukuljettajat, mm. Santeri Laitonen (Nousiainen), Vilho Aatola (Turku), Jermu Karinen (Lieto) ja Moritz Michael (Masku). Nuorempia kuljettajia nähdään myös Mini- ja Micro Max -luokissa, kuten Patrik Leino (Paimio), Ilari Harmonen, Venni Virta (Turku) ja Janette Saloranta (Mynämäki). Laitonen on tällä hetkellä sarjassa toisena ja kisaa tosissaan lipusta maailman finaaliin. Kotiyleisön kannustus tuo varmasti hyvää kisatunnelmaa kaikille seuran kuljettajille.

Takaisin tapahtumiin