Siirry sisältöön

Ilmasto- ja ympäristöohjelma

Paimion kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman puitteissa voidaan toteuttaa osaprojekteja ympäristö- ja ilmastotavoitteiden jalkauttamiseksi kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon.

Luminen peltomaisema.

Ilmasto- ja ympäristöohjelman tarkoituksena on viitoittaa Paimiota kohti uutta, kestävämpää tulevaisuutta. Paimion kestävän kehityksen mukainen strateginen tavoite on olla ympäristöystävällinen, turvallinen ja puhdas kaupunki, jossa yhdistyvät luonnonläheisyys, kiertotalousosaaminen ja kaupungin kehittyminen pienemmän hiilijalanjäljen kaupunkina.

Ilmasto- ja ympäristöohjelmassa tuodaan ratkaisuja kaupungin toiminnan vastuullisuuden lisäämiseksi viisaan liikkumisen, kestävien hankintojen, resurssiviisauden ja materiaalikierron sekä luonnon monimuotoisuuden parantamisen ja toimintakulttuurin muutoksen avulla.

Ympäristö- ja ilmastotavoitteiden huomioiminen kaupungin toiminnassa on paitsi koko maan laajuinen trendi, myös välttämätön edellytys sille, että kaupungin strategiassa 2023-2026 oleva visio Paimiosta Varsinais-Suomen vetovoimaisimpana kaupunkina toteutuu. Lisäksi muutoksiin varautuminen ja sopeutuminen on lähes poikkeuksetta halvempaa kuin jälkeenpäin korjaaminen.

Ilmasto- ja ympäristöohjelma on laadittu vuorovaikutteisesti asukkaiden ja kaupungin päättäjien sekä työntekijöiden kanssa. Ohjelman laatimisen aikana on järjestetty työpaja päättäjille sekä asukaskysely, esittelyt kaikissa lautakunnissa, kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa sekä keskusteltu tavoitteista käytännössä toteuttavien tahojen kanssa. Asukaskyselyn tulokset ovat luettavissa sivun alareunan liitteistä. Lisäksi Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden asiantuntijaorganisaatiota Valoniaa on käytetty apuna ohjelman laatimisessa.

Katso video Ilmasto- ja ympäristöohjelmasta 2023-2026

Videolla kerrotaan Paimion kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman valmistelusta ja käydään läpi ohjelman rakennetta ja sisältöä.

Ohita osio
Jos video ei toimi, käytä tätä linkkiä: Esittelyvideo Ilmasto- ja ympäristöohjelmasta 2023-2026