Siirry sisältöön

Paimiossa valmistaudutaan TE24-uudistukseen

Valtakunnallinen työllisyyspalvelu-uudistus eli TE24-uudistus on edessä tulevana vuodenvaihteena. Paimio kuuluu ensi vuodesta alkaen Turun työllisyysalueeseen ja se on ilmoittautunut lähipalveluja tarjoavaksi kunnaksi. Paimiosta tarjotaan palveluja myös sauvolaisille.

Toimintakeskus Apilassa toimii työllisyyspalvelujen palveupaikkana.

Toimintakeskus Apila (Sähköyhtiöntie 4) toimii työllisyyspalvelujen palvelupaikkana.

Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025. Uudistuksessa työllisyyden ja yritysten kasvua tukevat julkiset palvelut tulevat osaksi kuntien työllisyys- ja elinvoimatehtäviä. Samassa yhteydessä tapahtuu myös kotoutumislain kokonaisuudistus, jolla pyritään vahvistamaan maahanmuuttajien työllistymistä.

Paimio on ollut jo aiemmin mukana kahdessa työllisyyden kuntakokeilussa, joissa valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja soviteltiin yhteen työllisyyden edistämiseksi. Nuo kokeilut ovat antaneet ymmärrystä siitä, mitä alkava työllisyyspalvelu-uudistus tarkoittaa kaupungille.

Kaupunginjohtaja Jari Jussinmäkeä ja työvoimapäällikkö Johannes Joutsenlahtea on haastateltu Turun kaupungin viestinnän laatimaan laajaan artikkeliin, jossa valotetaan Paimion näkemyksiä työllisyyspalvelu-uudistukseen.

Artikkeli Paimion valmistautumisesta työllisyyspalvelu-uudistukseen Turun kaupungin verkkosivuilla

Paimiossa lähipalveluja tarjotaan aiempaan tapaan Toimintakeskus Apilassa. Toimintakeskuksen tiloissa tehdään kuluvan vuoden aikana remonttia, jolla varaudutaan TE24-uudistuksesta aiheutuvaan työntekijämäärän kasvuun ja lisääntyvään asiakaspalveluun.