Siirry sisältöön

Paimion yleiset roska-astiat ja kierrätyspisteet ovat nyt kartalla

Karttakuvassa näkyy Paimion roska-astioiden sijainteja, roska-astioita on paljon.

Paimion kaupungin karttapalvelusta löydät kätevästi lähimmän roskiksen, jos vaikka kesken kävelylenkin pitäisi saada roskat tyhjennettyä taskuista. Yleisiä roska-astioita on tällä hetkellä 141 ympäri Paimiota ja lisää on tulossa. Roska-astian kohdalla mainitaan erikseen, mikäli sen tyhjennyksestä vastaa jokin muu taho kuin kaupungin infrapalvelut. Paimioon on tulossa myös koirankakkapussiautomaatteja, nämäkin merkitään karttapalveluun asentamisen jälkeen. Lisäksi mm. seurakunnalla ja liiketaloilla on yleisiksi luonnehdittavia roskiksia, joita ei näy karttapalvelussa.

Karttapalvelusta voit tarkastella myös kierrätyspisteiden sijainteja ja löytää itsellesi sopivimman paikan kierrättää. Paimiossa on 13 kierrätyspistettä, joihin kuuluu mm. Rinki-ekopisteet ja alueelliset paperinkeräykset. Kun klikkaat tiettyä kierrätyspistettä kartalla, avautuu lisätietoikkuna, jossa on linkki kierrätyspisteen tarkempaa tarkastelua varten. Esimerkiksi Rinki-ekopisteen linkistä pääsee Rinki-nettisivuille, jossa voi etsiä tietyn ekopisteen ja katsoa mitä siellä voi kierrättää tai milloin ovat kyseisen pisteen seuraavat tyhjennys- ja siivouspäivät.

Roska-astiat ja kierrätyspisteet löytyvät Paimion karttapalvelusta aineistojen alta (Osoite on kartta.paimio.fi ja polku roskisten ja kierrätyspisteiden tarkasteluun: Aineistot – Palvelut – Asuminen ja ympäristö – Jätehuolto/Kierrätys. Uutisen alaosassa on myös suora linkki aineistoon.). Roskisten paikkatiedon saatavuus karttapalvelussa helpottaa niin asukkaita, kuin myös kaupungin sisäistä työskentelyä, esim. paikkatietoa voi hyödyntää tulevien roska-astioiden sijoittamista mietittäessä.

Mikäli kierrättäminen vaatii vielä mietintämyssyä, hyviä ohjeita kierrättämiseen löytyy mm. Lounais-Suomen jätehuollon jätteiden ABC -nettisivuilta. Pidetään yhdessä huolta, että Paimio pysyy siistinä ja laitetaan ne roskat ihan roskikseen asti! Ohi kulkiessaan voi välillä napata toisiltakin pudonneen roskan mukaan ja laittaa senkin roskikseen.