Siirry sisältöön

MunPaimio -asukasbudjetti käynnistynyt – tee ehdotuksesi 18.2. mennessä

Paimiossa toteutetaan vuonna 2024 ensimmäistä kertaa asukasbudjetointia. Ensimmäisessä vaiheessa pyydetään ehdotuksia toteutettaviksi hankkeiksi.

Vuoden 2024 asukasbudjetti on  Paimiossa 45 000 €. Ideoita voidaan toteuttaa useampi, kunhan niiden yhteenlaskettu kustannus on 45 000 euroa. Koko asukasbudjetti on ideoitavana sellaisenaan koko Paimion alueelle ja sillä voidaan toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet ideat, joiden yhteenlaskettu summa mahtuu asukasbudjettiin.

Asukasbudjettia voidaan käyttää monissa erilaisissa tilanteissa, kuten tapahtuman toteuttamisessa, kaupunkiviihtyvyyden edistämisessä aina osallisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen.

Ideointiin voivat osallistua kaikenikäiset paimiolaiset, järjestöt, yritykset, talkooporukka tai Paimiossa asioivat. Ehdotuksen pitää olla kaikkien käytössä tai avoin tilaisuus. Ehdotukset pitää toimittaa viimeistään 18.2.2024. Ehdotuksen pitää olla toteutettavissa vuoden 2024 aikana.

Asukasbudjetin seuraavat vaiheet

  • Ideoiden käsittely 19.2. – 31.3.
  • Äänestysaika 1.4. – 15.4. Tällöin tuodaan esille myös hankkeen arvioitu (rahallinen) arvo.
  • Julkistus: Huhtikuun loppu
  • Toteutukset: touko – joulukuu 2024

Taustatietoja

Asukasbudjetti on Paimion tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. MunPaimio-asukasbudjetin tavoitteena on lisätä paimiolaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Kannustamme kuntalaisia, paimiolaisia järjestöjä ja yrityksiä sekä Paimiossa asioivia miettimään aktiivisesti luovia ja innovatiivisia ideoita, miten voisimme yhdessä rakentaa Paimiosta vielä pikkuisen paremman. Ideoille on mahdollista myös ehdottaa toteuttajaa.

Lisätietoja

Liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Matleena Koskinen
matleena.koskinen@paimio.fi, 02 474 5329

MunPaimio -asukasbudjetti -sivu