Siirry sisältöön

Hyvinvointitarjontaa kokoava verkkopalvelu testattavana

Tarmoa-palvelu on maksuton ja kaikkien varsinaissuomalaisten testattavissa 8.4. asti.

Sydämenmuotoinen kuvakollaasi, jossa 8 Varhan työntekijän kuvaa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on avannut kansalaisten testikäyttöön Tarmoa-verkkopalvelun, jonka avulla kaikenikäiset varsinaissuomalaiset voivat hakea läheltään itselleen sopivia terveyden ja hyvinvoinnin palveluita ja toimintaa. Hakupalvelun avulla on määrä tehdä hyvinvointialueen, kuntien, järjestöjen ja seurakuntien tarjonnasta näkyvää ja helposti löydettävää. Hanketta rahoittaa Euroopan unioni.

Varsinais-Suomessa on runsaasti toimintaa, joka tukee asukkaita esimerkiksi liikuntaan ja ravitsemukseen, asumiseen, toimeentuloon, sosiaalisiin suhteisiin, terveyteen ja mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Uusi, kaikille avoin verkkopalvelu kokoaa sen yhteen paikkaan.

– Tarjonta on ollut hajallaan. Se tarkoittaa, että juuri itselle hyödyllisten ja riittävän luotettavien toimintojen löytäminen vaatii ihmiseltä aikaa ja erityistä aktiivisuutta. Kaikilla niitä ei ole, sanoo projektiasiantuntija Hanna Valkeapää, joka ohjaa uuden Tarmoa-verkkopalvelun kehittämistyötä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Maksuttomasta verkkopalvelusta löytyy hakukone, jonka avulla toimintaa ja palveluita on mahdollista rajata paikkakunnan, ajankohdan ja sisällön mukaan.

Palautetta vastaanotetaan

– Ei kannata luovuttaa, vaikkei palvelusta vielä tässä vaiheessa löytyisi itselle hyödyllisintä sisältöä. Sen sijaan kannustamme käyttäjiä antamaan meille kehittämispalautetta. Sen avulla palvelusta saadaan käyttäjilleen hyödyllinen, Valkeapää painottaa.

Verkkopalvelua kehitetään Kestävän kasvun Varsinais-Suomi -hankkeen, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja Digifinlandin yhteistyönä. Tarmoa-palvelua kehittää ja ylläpitää DigiFinland Oy.