Siirry sisältöön

Haravointijätettä vastaanotetaan lajitteluasemilla maksutta ympäri vuoden

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia.

Puissa ja maassa nurmikolla kellastuneita puiden lehtiä.

Haravointijätteen sesonkiaika on parhaillaan menossa, ja lajitteluasemilla voi olla ajoittain ruuhkaa. Topinojalla (Turku) jätteen tuojien kannattaa huomioida jätekeskuksen muuttuneet ajojärjestelyt.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimialueen kotitaloudet voivat viedä haravointijätteen pienkuormat mille tahansa LSJH:n lajitteluasemalle maksutta ympäri vuoden. Myös risuja ja oksia voi toimittaa lajitteluasemille maksutta.

LSJH:n lajitteluasemilla otetaan (Uuttakaupunkia lukuun ottamatta) haravointijätteet sekä risut ja oksat otetaan vastaan samassa toimipisteessä. Ne on kuitenkin tärkeä pitää kuormassa erillään, sillä ne lajitellaan asemilla eri paikkoihin.

– Haravointijätteestä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista haketta, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Hyödynnä ensisijaisesti omassa pihassa

Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt sekä kitketyt kasvit ja kaislat. Kokkosen mukaan haravointijäte kannattaa ensisijaisesti hyödyntää jätteen syntypaikalla eli omassa pihassa.

– Ruohonleikkurilla voi ajaa ohuen kerroksen lehtiä silpuksi nurmikon päälle. Oksat ja risut taas voi hakettaa ja käyttää kompostin seosaineena tai katteena pensaiden juurilla, Kokkonen vinkkaa.

Mikäli jätettä ei pysty hyödyntämään omassa pihassa, on oikea osoite lajitteluasema. Paimion lajitteluasema sijaitsee osoitteessa Muurassuontie 4. Se on avoinna näin syyskaudella joka arkipäivä.

Lisätiedot:

Marko Kokkonen
materiaalipäällikkö, LSJH
020 728 2180
marko.kokkonen@lsjh.fi