Siirry sisältöön

Apuraha August Pyölniitun museon toiminnan kehittämiseen

Pyölniitun muisto ry:n ja Paimion kaupungin kulttuuripalveluiden yhteishanke Mitä voisimme oppia itseoppineelta? August Pyölniittu tunnetuksi on saanut 3 000 euron suuruisen apurahan Maaseudun säätiöltä.

Piirroskuva August Pyölniitusta.

Hankkeen keskiössä on paimiolaisen August Pyölniitun (1887–1979) henkinen perintö. Pienviljelijä, itseoppinut filosofi ja luonnontieteilijä eli pitkän elämän, josta suuren osan hän käytti lukemiseen, ajatteluun ja kirjoittamiseen. Sivistys ja totuus olivat hänelle elintärkeitä.

Pyölniittupäivä on tapahtumakonsepti, jota on toteutettu August Pyölniitun museossa 1990-luvulta lähtien. Tapahtumapäivän vieraan kanssa keskustellaan ja luetaan ääneen Pyölniitun kirjoituksia yleisön edessä. Tapahtuma tavoittaa vuosittain 50–100 osallistujaa. Hanke laajentaa tapahtumakonseptin toteuttamisen podcast-tuotantoon ja Paimion kirjastossa järjestettäviin keskustelutilaisuuksiin. Ideana on tehdä tunnetuksi ja saavutettavaksi Pyölniitun ajattelua, jossa on paljon tarttumapintaa nykyihmiselle, ja josta voi oppia paljon.

Hanke toteutetaan vuonna 2023.

Pyölniitun muisto ry on 2022 rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on vaalia ja pitää elävänä August, Ida ja Olga Pyölniitun muistoa ja perintöä. Yhdistys edistää August Pyölniitun käsikirjoitusten ja perheen kotitalon ja sen irtaimiston parissa tehtävää tutkimusta, välittää tietoa perheen elämäntavasta ja perinnöstä yhteiskunnan ja kansalaisten hyödyksi sekä tukee Paimion kaupungin ylläpitämän August Pyölniitun museon toimintaa.

Lisätiedot hankkeesta:

Johanna Lehto-Vahtera 044 0800227, Pyölniitun muisto ry:n puheenjohtaja
Janna Jokela 040 0786053, Pyölniitun muisto ry:n sihteeri