Siirry sisältöön

Kesätyöllistämisen tuet nuorille

Unga flickor med solrosor.

Kesätyöllistämisen tuet 2022

Tuki paimiolaisen nuoren palkkaamiseen kesätyöhön

Paimion kaupunki tukee paimiolaisten nuorten kesätyöllistymistä. Tukea voivat hakea sekä nuoret itse että ne yritykset, yhdistykset ja yhteisöt, jotka palkkaavat paimiolaisen, n. 16 – 20 vuotiaan nuoren kesätyöhön. Tukea voidaan myöntää myös ei-paimiolaisille yrityksille.

Lisätietoja saat henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkoselta, sähköposti (etunimi.sukunimi@paimio.fi) tai p. 050 3144904.

Nuoret

Jos olet paimiolainen n. 16 – 20 -vuotias nuori, voit hakea kesätyötä yksityiseltä yritykseltä tai yhteisöltä. Kesätyötä hakiessasi voit kertoa, että kaupunki tukee sinun palkkaamistasi kesätyöhön kesätyötuen avulla. Sinut kesätyöhön palkkaava yritys voi olla myös ei-paimiolainen. Sinun itsesi tulee sekä asua että olla kirjoilla Paimiossa.

 

Nuori hakee tukea: hakulomake ja tuen ohjeet

Yritys hakee tukea: hakulomake ja tuen ohjeet

Nuorten 4H-yritysten tuki

Paimion kaupunki tukee paimiolaisia nuoria, jotka työllistävät itsensä kesällä 2022. Tukea saa paikallisen 4H-yhdistyksen kautta oman 4H-yrityksen perustamiseen.

4H-yrittäjät ovat 13 – 28 -vuotiaita paikallisen 4H-yhdistyksen jäseniä. 4H-yrittäjyys on pienimuotoista, sivutoimista ja usein myös kausiluontoista yritystoimintaa. Kyseessä  voi olla nuoren harrastus, jossa hän voi kokeilla yrittäjänä toimimista ja saada samalla ansioita. Yrittäjyyttä kokeileva nuori saa ohjausta 4H-yhdistykseltä. 4H-yhdistyksen perustaminen edellyttää paikallisen 4H-yhdistyksen jäsenyyttä (35 euroa), 4H-yrityskoulutuksen käymistä sekä pientä alkupääomaa tarvikkeiden tms. hankintaan.

Kaupunki tukee paimiolaisten nuorten 4H-yrittäjyyttä maksamalla 4H-yhdistyksen jäsenmaksun 35 euroa sekä 100 euron tuella / 4H-yritys.

4H-yhdistys ilmoittaa jäsenmaksujen hakemuksessaan kaupungille tiedot 4H-yrittäjiksi aikovista nuorista.  4H-yhdistys hakee tuen osuuden (100 eur) 4H-yritysten toteutumisen jälkeen ja tuki kohdennetaan 4H-yrityksen tarvike- ja aloituskustannuksiin. Hakemuksessa 4H-yhdistys raportoi tiedot toteutuneista  4H-yhdistyksistä sekä nuorille maksetut korvaukset.

Jos kiinnostuit itsesi työllistämisestä 4H-yrityksen kautta, olethan yhteydessä paikalliseen 4H-yhdistykseen Paimion-Sauvon 4H-yhdistys.

 

Ammattiin valmistuvien tuki

Paimion kaupunki myöntää paimiolaisten nuorten kesätyöllistämiseen tukea. Kun palkkaat tänä keväänä 2022 ammattiin valmistuvan paimiolaisen alle 25 -vuotiaan nuoren hänen koulutukseensa liittyvään kesätyöhön, kaupunki voi myöntää kesätyöllistämisen tukea. Palkattavan nuoren tulee sekä asua että olla kirjoilla Paimiossa. Tukea voidaan myöntää myös ei-paimiolaisille yrityksille ja yhteisöille.

Hakulomake ja tuen ohjeet