Siirry sisältöön

Kesätyöllistämisen tuet nuorille

Kaupunki myöntää tukea niin yrityksille kuin nuorille itselleen nuorten kesätyöllistämiseen.

Unga flickor med solrosor.

Kesätyöllistämisen tuet 2023

Tuki paimiolaisen nuoren palkkaamiseen kesätyöhön

Paimion kaupunki tukee paimiolaisten nuorten kesätyöllistymistä. Tukea voivat hakea sekä nuoret itse että ne yritykset, yhdistykset ja yhteisöt, jotka palkkaavat paimiolaisen, n. 16 – 20 vuotiaan nuoren kesätyöhön. Tukea voidaan myöntää myös ei-paimiolaisille yrityksille.

Yritys hae kesätyön tukea tästä

 

Jos olet paimiolainen n. 16 – 20 -vuotias nuori, voit hakea kesätyötä yksityiseltä yritykseltä tai yhteisöltä. Kesätyötä hakiessasi voit kertoa, että kaupunki tukee sinun palkkaamistasi kesätyöhön kesätyötuen avulla. Sinut kesätyöhön palkkaava yritys voi olla myös ei-paimiolainen. Sinun itsesi tulee sekä asua että olla kirjoilla Paimiossa.

Paimiolainen nuori hae kesätyön tukea tästä

 

Nuorten 4H-yritysten tuki

Paimion kaupunki tukee paimiolaisia nuoria, jotka työllistävät itsensä kesällä 2023 4H-yrityksen kautta. 4H-yrittäjät ovat 13 – 28 –vuotiaita paikallisen 4H-yhdistyksen jäseniä. 4H-yrittäjyys on pienimuotoista, sivutoimista ja usein myös kausiluontoista yritystoimintaa. Kyseessä voi olla nuoren harrastus, jossa hän voi kokeilla yrittäjänä toimimista ja saada samalla ansioita. Yrittäjyyttä kokeileva nuori saa ohjausta 4H-yhdistykseltä. 4H-yrityksen perustaminen edellyttää 4H-yhdistyksen jäsenyyttä (35 euroa), 4H-yrityskoulutuksen käymistä sekä pientä alkupääomaa tarvikkeiden tms. hankintaan

Kaupunki tukee paimiolaisten nuorten 4H-yrittäjyyttä maksamalla 4H-yhdistyksen jäsenmaksun 35 euroa sekä 100 euron tuella / 4H-yritys. 4H-yhdistys ilmoittaa jäsenmaksujen hakemuksessaan kaupungille tiedot 4H-yrittäjiksi aikovista nuorista. 4H-yhdistys hakee tuen osuuden (100 eur) 4H-yritysten toteutumisen jälkeen ja tuki kohdennetaan 4H-yrityksen tarvike- ja aloituskustannuksiin. Hakemuksessa 4H-yhdistys raportoi tiedot toteutuneista 4H-yhdistyksistä sekä nuorille maksetut korvaukset.

Paimion-Sauvon 4H-yhdistys

Ammattiin valmistuvien tuki

Paimion kaupunki myöntää paimiolaisten nuorten kesätyöllistämiseen tukea yrityksille, jotka palkkaavat keväällä ammattiin valmistuvan paimiolaisen alle 25 -vuotiaan nuoren hänen  koulutukseensa liittyvään kesätyöhön,

Hae ammattiin valmistuvien tukea tästä

 

Lisätietoja saat henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkoselta, sähköposti (etunimi.sukunimi@paimio.fi) tai p. 050 3144904.