Siirry sisältöön

Kirjastopalvelut

Kirjasto toimii jokaisessa kunnassa. Lainata voit kirjastokortilla. Voit käyttää kirjastojen yhdessä tuottamia ja valtakunnallisia verkkopalveluja.

Paimion kirjasto palvelee sinua Paimion kaupungintalo-kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Kuulumme Vaski-kirjastojen yhteenliittymään, joten käytössäsi ovat myös muiden Vaski-kirjastojen palvelut.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Paimion kaupunginkirjastosta saat kortin Vaski-kirjastojen aineistojen lainaamista varten. Verkkokirjastossa voit selata aineistoja ilman tunnuksia. Jos haluat varata tai uusia lainoja, kirjaudu palveluun omilla tunnuksillasi. Voit varata vain Vaski-alueen kirjastojen aineistoa. Toisen alueen aineistoa voi saada maksullisen kaukolainauksen kautta. Kaukolainat on tilattava oman kirjaston kautta.
Kirjastokorttia ja pin-koodia tarvitset myös Paimion omatoimikirjaston käyttöä varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Asiointikanavat

 • Kirjastonhoitaja
  +35824745361
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat
  Kirjasto- ja kulttuurijohtaja
  +35824745321
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat
  Paimion kaupunginkirjasto
  +35824745320
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.