Siirry sisältöön

Säännöt ja ohjeet

Tervetuloa tutustumaan opiston ohjeisiin ja sääntöihin!

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua etukäteen joko netissä, tai puhelimitse 02 4745 316 ennen kurssin alkamispäivää. Kurssi alkaa, mikäli sille on ennen kurssin alkua ilmoittautunut 7 opiskelijaa.

Ilmoittaudu kurssille ajoissa etukäteen, sillä peruutamme kurssin 5 päivää ennen alkamista, jos siihen ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen, ainoastaan sen peruuntumisesta.

Huom! Liikunta- ja kulttuuedulla maksaessasi otathan huomioon sen, että  peruessasi osallistumisesi Paimion opisto ei pysty palauttamaan Smartumin tai E-passin saldoa.

 • Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: henkilötunnus kokonaisuudessaan (tarvitaan kurssilaisten yksilöimistä sekä laskutusta varten), sekä puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi (ilmoitamme sähköpostilla tai tekstiviestillä mahdolliset kurssien muutokset tai peruutukset).

  Huom! Jokainen kurssilainen voi ilmoittautua VAIN OMALLA HENKILÖTUNNUKSELLAAN (myös alaikäiset). Mikäli kurssilainen on alaikäinen, tarvitaan myös huoltajan henkilötunnus.

 • Opiskelijan on ilmoitettava peruutuksensa 5 päivää ENNEN KURSSIN ALKUA opiston toimistoon (ei opettajalle) puh. 02-4745 316 tai sähköpostitse osoitteeseen kansalaisopisto@paimio.fi

  Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilla käymättä jättäminen ei korvaa peruutusta eikä poista kurssimaksun maksamisvelvoitetta!

  Sairastapauksissa pystymme hyvittämään kurssimaksun lääkärintodistusta vastaan.

 • Opetus alkaa opinto-ohjelman mukaisesti. Syysloma on viikolla 42 ja talviloma viikolla 8.

 • Alken elokuusta 2024 kurssimaksut maksetaan pääosin sähköisesti. Voit maksaa osallistumisesi ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Mikäli et maksa osallistumistasi ilmoittautumisen yhteydessä, lähetämme Sinulle maksulinkin joka on voimassa 14 vuorokautta.

  • Maksu on aina kurssikohtainen. Valtion ja kunnan tuen ansiosta opiskelu opistossa on hyvin edullista. Tuntikohtainen hinta on alkaen 0,7€/h.
  • Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilla käymättä jättäminen ei korvaa peruutusta eikä poista kurssimaksun maksamisvelvoitetta.
  • Mahdollisesta peruutuksesta on ilmoitettava 5 päivää ennen kurssin alkua opiston toimistoon puh. 02 474 5316, muutoin kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan.
  • Jos kurssimaksua ei makseta eräpäivään mennessä, niin maksumuistutuksesta peritään 5 €. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia.
  • Maksettu kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi ei toteudu lainkaan.
  • Kurssi alkaa, mikäli sille on ilmoittautunut vähintään seitsemän opiskelijaa.
  • Mikäli kurssilla on jatkuvasti alle 7 opiskelijaa, se voidaan lopettaa kesken työkauden.
  • Kurssin alkamisesta ei lähetetä erillistä ilmoitusta, vain muutoksista ilmoitetaan sähköpostitse ja tekstiviesteillä.
  • Yhden opetuskerran peruuntuminen ei oikeuta kurssimaksun alennukseen tai korvaavaan kertaan koko toimikauden kestävillä kursseilla.
  • Kurssimaksu kattaa vain opetuksen.
  • Osassa kursseissa on materiaalimaksu kurssimaksun lisäksi. Materiaalit ja raaka-aineet maksetaan opettajalle kurssin aikana käteisellä. Lasten kurssien maksut sisältävät materiaalikulut.
  • Kursseille tulee saapua ajoissa. Opetus alkaa ilmoitettuna kellonaikana. Vaatteiden vaihdot yms. tulee tehdä ennen opetuksen alkua.
  • Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä nettipankin kautta tai opiskelijalle kotiin lähetettävällä laskulla.
  • Kevätlukukaudella aloittavilta opiskelijoilta laskutetaan puolet kurssimaksusta.
  • Työttömät maksavat kurssimaksusta puolet. TE-toimiston todistus työttömyydestä (kurssin alkaessa max.3 kk vanha) on esitettävä ennen kurssin alkamista opiston toimistoon
  • Kurssit on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille, mikäli kurssitiedoissa ei toisin mainita. Poikkeuksista on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
  • Opintomaksu kattaa vain opetuksen. Opiskelija hankkii itse oppikirjat, muun opiskelussa tarvittavan materiaalin ja raaka-aineet.
  • Opiston opiskelijat kuuluvat Paimion kaupungin tapaturmavakuutuksen piiriin. Vakuutus koskee vain opetustunteja. Tapaturma-alttiiden ryhmien opiskelijoita kehotetaan ottamaan lisäksi oma vakuutus.
  • Paimion opistolla on oikeus opetusohjelman ja kurssimaksujen muutoksiin.
 • Voit tulostaa TE-palveluiden Oma asiointi –verkkopalvelusta todistuksen työnhaun voimassaolosta. Todistuksessa näkyy milloin työnhakusi on alkanut ja mikä on työllisyystilanteesi tulostuspäivänä.

  Kohdasta “Omat työttömyysturvatiedot” voit  tulostaa työvoimapoliittisen lausunnon. Todistus voi kurssin alkaessa olla max.3 kk vanha.

  Toimita todistus opiston toimistolle HETI ILMOITTAUTUMISEN JÄLKEEN joko sähköisesti tai paperisena kaupungintalon palvelupisteeseen. Voit toimittaa todistuksen sähköpostitse osoitteeseen kansalaisopisto@paimio.fi.
  Mikäli et toimita todistusta toimistolle heti ilmoittautumisesi jälkeen, Sinulle muodostuu lasku kurssista täydellä hinnalla.

  Huom! Ethän maksa kurssimaksua ilmoittautumisesi yhteydessä.

  Tietosuojaseloste: Kurssien tai ryhmien hallintajärjestelmän henkilötietokanta (Hellewi)

 • Opistolla on käytössään seuraavat liikuntaedut:

  1. Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli. Tällä paperisetelillä voit maksaa osallistumisesi kursseille Paimion kaupungintalon palvelupisteessä. Maksun voi maksaa palvelupisteessä heti ilmoittautumisen jälkeen tai saatuasi kotiin laskun. Otathan laskun mukaasi.
  2. Smartum Saldon ja E-Passin liikunta- ja kulttuuriverkkoetusetelit. Verkkoetuseteleillä voit maksaa kurssimaksun ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et maksa kurssia ilmoittautumisen yhteydessä, mutta haluat hyödyntää nämä edut, ilmoita asiasta heti osallistumisesi jälkeen opiston toimistoon. Muuten kurssista tulee sinulle lasku, ja tämän jälkeen verkkoetusetelillä maksaminen ei enää onnistu. Mikäli et pääse ilmoittautumisen yhteydessä maksamaan osallistumistasi verkkoetusetelillä, otathan yhteyttä opiston toimistoon puhelimitse 02 474 5316 tai sähköpostitse kansalaisopisto@paimio.fi. Verottajan ohjeistuksen mukaisesti etu on henkilökohtainen.
   Mm. kotitalouden kokkauskurssit ja kielikurssit eivät kuulu edun piiriin.
  3. Edenred 
   Edenredin sovellusmaksulla voit maksaa osallistumisesi sovelluksen kautta. Etsimällä sovelluksestasi Paimion opiston, voit maksaa maksun. HUOM!! Sinun tulee kirjata Lisätiedot käyttöpaikalle- kohtaan viesti jossa kerrot minkä kurssimaksun maksat sekä lähettää kuitti osoitteeseen kansalaisopisto@paimio.fi. Voit hoitaa myös maksun mobiilisti Paimion kaupungintalon palvelupisteessä, ja näyttää kuitin maksetusta kurssista heille. Maksun osoittaminen on tärkeää, sillä muutoin kurssista tulee sinulle lasku jonka jälkeen etusetelillä maksaminen ei ole enää mahdollista.
   Opisto ei pysty vastaanottamaan muita Edenredin maksutapoja.
   Mm. kotitalouden kokkauskurssit ja kielikurssit eivät kuulu edun piiriin.

  HUOM!
  Peruessasi osallistumisesi kurssille, Paimion opisto ei pysty palauttamaan käyttämääsi liikunta- tai kulttuurietusetelin saldoa.

 • Mitä tarkoittaa HYBRIDIKURSSI, ETÄKURSSI JA YOUTUBE -TALLENNE?

   

  Hybridikurssilla voi osallistua sekä lähi-ja  etäopetukseen. Voit itse valita, milloin osallistut etä- tai lähiopetukseen.

  Sekä hybridikursseilla että kokonaan etänä toteutettavilla kursseilla opetusalustana toimii Microsoft Teams.

  Kaikilla ilmoittautuneille lähetetään Teams -linkki ohjeineen ilmoittautumisen yhteydessä.

  Uutuutena meille on tullut etä -ja hybridikursseja, joista saat opetuskerran jälkeen tallenteen opetuskerrasta.

  Kurssi on mahdollista katsoa / tehdä tunti Paimion opiston YouTube -kanavalta.

  Eli tunnista jää tallenne, joka on katsottavissa viikon ajan ja poistuu kurssialustalta ennen seuraavan viikon opetuskertaa.