Siirry sisältöön

Yleisötilaisuus - Rakennusmestari Onni Tourun jäljillä

Ajankohta:
26.3.2024 klo 17:30–19:00

Sijainti:
Paimion kirjasto
Vistantie 18

Järjestäjä:
Rakennusmestari Onni Tourun jäljillä -hanke ja Paimion kirjasto

Linkki tapahtuman sivulle

Onni Touru - rakennusperintöhankkeen facebook-banneri.

Tule mukaan tekemään tunnetuksi rakennusmestari Onni Tourun tuotantoa!

Touru vaikutti 1900-luvun alun Lounais-Suomessa, jonne hän suunnitteli satoja maatiloja, kouluja ja muita rakennuksia. Ne muodostavat edelleen tärkeän osan varsinaissuomalaista rakennusperintöä. Tapahtumassa Touruja tunnistetaan yhdessä.

Luento-osuudessa FM Ulla Clerc kertoo Tourun työstä Lounais-Suomen maanviljelysseuran rakennusneuvojana ja esittelee hänen tuotantoaan esimerkkirakennusten kautta. Arkkitehti SAFA Tiltu Nurminen keskittyy osuudessaan rakennusten ja rakennusosien säilyttämiseen ja kunnostamiseen. Käytännön esimerkit tulevat oman talon kunnostuksesta.

Tilaisuuden lopuksi keskustelua ja kysymyksiä: Jos arvelet oman talosi olevan Tourun suunnittelema, ota mukaan kuvia ja piirustuksia!

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Hanketta vetää Naantalin museo yhteistyökumppaninaan Varsinais-Suomen museot ry, Rakennusperinteen Ystävät ry ja Turku-SAFA ry. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta. Toimintaa tukee Varsin Hyvä Leader-ryhmä.

HUOM! Samana iltana on Paimiosalissa (samassa rakennuksessa kirjaston kanssa) Räpälän vanha kirkonpaikka -tilaisuus, joka alkaa klo 18.30. Jos haluat osallistua molempiin tilaisuuksiin ja sinulla on Touru-havaintoja, voit tulla kertomaan havaintosi jo klo 17 alkaen. Touru-asiantuntijat Ulla ja Tiltu ovat paikalla jo silloin.

Takaisin tapahtumiin