Siirry sisältöön

Paimion museokohteisiin vapaa pääsy Varsinais-Suomen museopäivänä 27.8.

Sunnuntaina 27.8. vietetään Varsinais-Suomen museopäivää. Paimion museot ottavat tapahtumaan osaa ja kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy.

Paimiossa Varsinais-Suomen museopäivää vietetään 27.8.

Sähkömuseo, Käsityömuseo Miila ja August Pyölniitun museot ovat avoinna klo 12–16. Museoissa järjestetään erityistä ohjelmaa, muun muassa opastuksia, filminäytöksiä ja lastenohjelmaa.  

Käsityömuseo Miilassa järjestetään Paimion muotiviikon hengessä lapsille kierrätysmateriaalityöpaja. Lapset pääsevät askartelemaan itselleen vanhoista pyyheliinapitseistä kruunuja tai supersankarimaskeja. Työpaja on klo 12–14 ja sen ohjaa vaatesuunnittelija Laura Hannula. Hannulan näyttely Aika ajaton, jälki jäljetön -näyttely on esillä Miilassa vaihtuvien näyttelyiden tilassa elokuun loppuun asti. Lisäksi Miilassa järjestetään opastuskierrokset klo 12 ja 14.  

Paimion Sähkömuseossa puolestaan esitetään Sähkölähteenmäen historiaan liittyviä filmejä SLM 100 -juhlavuoden kunniaksi klo 12 ja 14. Esitettävät elokuvat ovat Sähköliike Iivari Lähteenmäki ja SLM – Laatu lähtee ihmisistä. Juhlavuoden näyttely on esillä museon kolmannessa kerroksessa. Sähkömuseon näyttelyihin pääsee myös tutustumaan opastetuilla kierroksilla klo 13 ja 15. Lasten aarteenetsintään on mahdollisuus osallistua viimeistä päivää, jonka jälkeen arvotaan kaikkien kesän aikana osallistuneiden kesken palkinto. Lisäksi Sähkömuseon holvikahvilassa järjestetään pop up -kahvila.  

August Pyölniitun museossa voi tutustua ”Paimion viisaan” ainutlaatuiseen kotiin. Museossa on opas paikalla koko päivän. Paimion kotiseutumuseon rakennusten historiaan pääsee tutustumaan omatoimisesti alueelta löytyvien opastetaulujen ja mobiiliopasteiden avulla.  

Lisätietoja: www.paimio.fi/museot