Siirry sisältöön

Paimion graffitiseinän avajaisia vietetään perjantaina 13.10.

Nuorille suunnatussa tapahtumassa graffititaiteilija maalaa demotyön sekä vetää graffitityöpajan.

Mies seisoo graffiteilla maalatun kontin edessä.

Paimion Skeittipuistossa on jo muutaman viikon ollut katutaiteelle tarkoitettu seinäke. Graffitiseinän avajaisia vietetään syysloman aattona, perjantaina 13.10. klo 17 alkaen. Tapahtumassa vihitään uusi graffitiseinä virallisesti käyttöön, nähdään ammattigraffititaiteilija työssään ja nuoret pääsevät itsekin kokeilemaan graffitien tekoa taiteilijan ohjauksessa. Tapahtumassa myös pientä tarjottavaa.

Graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänänen maalaa uudelle seinälle demotyön, jonka lisäksi hän ohjeistaa nuoria katutaiteen tekemisestä. Väänäsellä on yli 25 vuoden kokemus graffiti- ja katutaiteen tekemisestä. Väänänen aloittaa demotyön tekemisen puolen päivän aikoihin ja vetää graffitityöpajan nuorille klo 17-19.

Graffitiseinä on kaikkien vapaassa käytössä ja maalata voi mihin tahansa seinän kohtaan, myös olemassa olevien teosten päälle. Turhaa maalausten sotkemista toivotaan kuitenkin vältettävän. Muille maalareille tulee antaa työrauha, eikä muita alueella liikkuvia saa häiritä. Tyhjät purkit tulee kierrättää ja graffitiseinän ympäristö pitää siistinä.

Graffitiseinän avajaiset järjestää Paimion nuoriso- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä nuorisovaltuuston kanssa. Nuoriso- ja kulttuuripalvelut tarjoavat nuorille maalit ja suojavälineet käyttöön. Aloitteen Paimion graffitiseinän saamiseksi Paimioon teki Vasemmistoliiton Paimion valtuustoryhmä.