Siirry sisältöön

Lepolan pihajuhlat – katusirkusta ja kädentaitoja NuortenTuvan pihalla tiistaina 18.7. klo 15-19

katusirkustaiteilija spagaatissa kadulla yleisön edessä.

Tulevana tiistaina ensi kertaa järjestettävät Lepolan pihajuhlat on hyvän mielen tapahtuma koko perheelle. Tapahtuma syntyi, kun Paimion kaupungin kulttuuri- ja nuorispalvelut pohtivat yhdessä, millainen tapahtuma sopisi heinäkuun helteisiin. Syntyi ajatus pihajuhlista, jossa olisi rento tunnelma, kädentaitoja, pihapelejä, esityksiä sekä pientä purtavaa. Tapahtuman nimi juontaa juurensa NuortenTuvan eli Lepolan taloon.

Sirkusta, teatteri-improa ja Dj-musiikkia

Pihajuhlien tunnelmasta vastaa Dj UmpiSolmu, joka soittaa musiikkia koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa esiintyy sirkustaiteilija Marianne Vaalimaa Circus for Funk! -katusirkusesityksellä klo 18. Esitys yhdistää hauskanpidon, funkin huolettoman asenteen sekä sirkukselle ominaisen vaaran tunteen. Luvassa on 30 minuuttia erilaisia temppuja niin hyppynaruilla kuin hulavanteidenkin kanssa, rock’n’rollin ja jazzin tahdissa.

Nuorille suunnattu teatteri-improvisaatiotyöpajassa nuoret pääsevät heittäytymään ja pitämään hauskaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Rami Laaksosen opissa. Improvisaation tarkoituksena on tehdä jotain ennalta suunnittelematonta ilman käsikirjoitusta. Impron taika on sen ainutkertaisuus, sillä tehtyjä harjoituksia ei tallenneta mihinkään ja ne koetaan vain esityshetkellä. Lepolan pihajuhlien impropaja on suunnattu nuorille ja mukaan mahtuu noin 20 nuorta. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen, mutta mikäli työpajassa on vielä tapahtumapäivänä tilaa, voi hyvin tulla vain paikan päälle.

Tässä on upea mahdollisuus nuorille kokeilla, olisiko improvisaatioteatteri heidän juttunsa. Matalan kynnyksen työpaja on osallistujille maksuton ja tarjoaa nuorille tekemistä heinäkuiseen arki-iltaan. Kannattaa vinkata tutuille nuorille, kulttuurituottaja Sanni Tuuppa kehottaa.

Käsityö- ja askarteluohjelmaa neulegraffiteista pihapeleihin

Pihajuhlien muu ohjelma koostuu itsenäisestä toiminnasta, jossa osallistujat pääsevät tekemään omilla käsillä.

– Paimion neuleystävät -ryhmän jäsenet inspiroituivat keväällä Turussa nähdystä Knit ’n’ Tag -neulegraffitifestivaalista, jossa jokirannan puut koristeltiin erilaisin käsitöin. Ryhmä esitti toiveensa tehdä neulegraffitin Käsityömuseon Miilan pihaan ja siitä ajatus lähtikin, että koristellaan neulegraffiteilla sekä Miilan että NuortenTuvan puut, Tuuppa kertoo.

Lepolan pihajuhliin voi siis tulla tekemään sormivirkaten oman näköinen neulegraffiti, tai ottaa mukaan ylimääräiseksi jääneet neule- tai virkkuutyöt, jotka voisi yhdistää isommaksi graffitikokonaisuudeksi.

– Isoäidin neliöt ovat erinomaisia graffititarkoitukseen ja niitä on helppo yhdistellä keskenään!

Pihajuhliin voi tulla tekemään myös muita kädentaitoja, kuten maalaamaan koristekiviä tai tekemään itselle mieluinen magneetti tai pinssi. Pihalla on lisäksi erilaisia pihapelejä, joita saa vapaasti pelata. Nuorisopalvelut tarjoavat lisäksi osallistujille mehua ja makkaraa.

 

Lepolan pihajuhlien tavoitteena on tarjota tekemistä niin nuorille kuin lapsiperheillekin ja se järjestetään Lepolan talon eli NuortenTuvan pihalla tiistaina 18.6. klo 15-19. Tapahtuman tarkka ohjelma löytyy Paimion kaupungin tapahtumakalenterista. Tapahtuman järjestää Paimion kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut.

Lepolan pihajuhlien ohjelma:

  •  klo 16.00 Improtyöpaja nuorille, ilmoittaudu ennakkoon
  •  klo 18.00 Circus for Funk!- katusirkusesitys

Koko tapahtuman ajan:

  • Dj UmpiSolmu soittaa musiikkia koko tapahtuman ajan
  • Neulegraffitipaja, mukana Paimion neuleystävät -ryhmän jäsenet
  •  Pihapelejä
  • Pinssien ja magneettien tekoa
  • Koristekivien maalausta
  • Mehu- ja makkaratarjoilu