Siirry sisältöön

Koulujen ja esikoulujen syyslukukausi alkaa torstaina – poliisi valvoo liikennettä

Lounais-Suomen poliisi valvoo tehostetusti koulumatkaliikennettä koko maakunnassa, kun syyslukukaudet oppilaitoksissa tällä viikolla alkavat. Paimiossa lukukausi alkaa torstaina 10.8.

Juuri asvaltoitu kevyenliikenteenväylä ja Kriivarin koulun rakennuksia

Maurizintien kevyenliikenteenväylä valmistui juuri kouluvuoden alla. Kuvassa näkyy myös Kriivarin koulun uusi opetustilarakennus.

Poliisi valvoo mm suojatiesääntöjen noudattamista ja turvalaitteiden käyttöä sekä yleistä liikennekäyttäytymistä koulujen ja kouluteiden läheisyydessä. Tehostetun valvonnan tarkoituksena on rauhoittaa liikennettä,  lisätä koululaisten turvallisuuden tunnetta sekä ennalta ehkäistä liikenneonnettomuuksia.

Kriivarissa liikenneturvallisuutta parantaa uusi kevyenliikenteen väylä

Kouluvuoden avaamisen alla Kriivarin koululle ja päiväkotiin johtavan Maurizintien varteen valmistui aivan uusi kevyenliikenteenväylä, joka parantaa selkeästi niin koululaisten kuin päiväkotilaisten liikenneturvallisuutta.

Muihin uusiin, koululaisia hyödyttäviin palveluihin, voidaan laskea myös Vistan koulun alapuolelle valmistunut tekonurmikenttä.
Tekonurmikenttä aidan takana.

Runsaasti uusia ekaluokkalaisia

Paimiossa ensimmäisen kouluvuotensa aloittaa 160 lasta, mikä on 15 lasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kasvanut oppilasmäärä osaltaan on vaikuttanut siihen, että Kriivarin koulussa otetaan syyslukukauden alkaessa käyttöön väliaikainen (vuokrattu) lisärakennus, jossa on kaksi opetustilaa. Uusilla tiloilla valmistaudutaan lisäksi Kriivarin koulun pysyvien tilojen laajentamiseen ja nykyisten tilojen peruskorjaamiseen.