Siirry sisältöön

Käsityömuseo Miila juhlii 10-vuotista taivaltaan Lyylin päivänä 23.5

Käsityömuseo Miilan avaamisesta tuli 1.4. kuluneeksi 10 vuotta ja museo juhlii 10-vuotista aukioloaan Lyylin päivänä 23.5.

Miilan 10-vuotisjuhlan 23.5.2024 klo 13 - 19 mainos.

Käsityömuseo Miila sai alkunsa, kun Paimion kaupunki vastaanotti vuonna 2008 halikkolaisen Lyyli Tuomolan testamenttilahjoituksen. Testamentin ehtona oli käsityömuseon perustaminen, Lyyli Tuomolan suvun käsitöiden säilyttäminen ja esineistön näyttelytoiminta.

Nyt tulevana Lyylin päivänä 23.5. Käsityömuseo Miilaan on vapaa pääsy klo 13-19. Tapahtumapäivänä museossa on tarjolla 10-vuotiskahvit. Perusnäyttelyiden opastukset järjestetään klo 13 ja 17. Näiden lisäksi museossa on nähtävillä Perinnön vastaanottamisesta museoksi –kuvaesitys, jossa näkyy Miilan rakennuksen remontoinnin vaiheita ja museon perustamiseen liittyneitä kuvia.

Lyylin päivän tapahtuma huipentuu FL Helena Honka-Hallilan luentoon Tuomolan naisten monipuoliset käsityöt. Honka-Hallila on tutkinut Käsityömuseo Miilan kokoelmia museon alkuvuosina. Tuolloin hän pani merkille, kuinka Tuomolan naiset, Lyyli ja Helvi, olivat erittäin innostuneita erilaisita käsityötekniikoista ja malleista. Luennolla käydäänkin läpi monipuolinen kattaus Tuomoloiden tekemiä käsitöitä.

Käsityömuseo Miilaa ylläpitää Lyyli Tuomolan säätiö, joka on osa Paimion kaupunkikonsernia. Käsityömuseo Miilan nimi tulee rakennuksesta, jossa käsityömuseo sijaitsee.  Valmistumisestaan alkaen (1940-luvun alku) tätä funkisrakennusta on kutsuttu nimellä Miila.