viva vista nakyma2

Loivatoivo - metallilanka- ja paperitöiden näyttely Miilassa

4.5.-31.5.2018 klo 12:00-16:00

Loivatoivo on kierrätysmateriaaleista tehtyjen yksityiskohtien näyttely, jossa paperi ja ohuenohut metallilanka taipuu koruiksi, koristeiksi ja vaikkapa astioiksi!

Terttu Hyytiä on paimiolainen käsityöharrastaja. Hän on tehnyt erilaisia käsitöitä ja askarteluja aina. Ensimmäisen metallilankatyönsä hän taivutti jo 8-vuotiaana. Nuo nallilangasta taivutetut silmälasit ovat yhä edelleen jäljellä.

Varsinaisen metallilankaharrastuksen Terttu Hyytiä aloitti 2000-luvun taitteessa, vaikka kokeiluja oli jo aiemmin. Alusta saakka kierrätysmateriaalien käyttäminen ja luontoaiheet ovat olleet keskeisiä aiheita töissä. Sähkötarvikkeiden metalliosia kierrättämällä syntyy koruja ja koriste-esineitä.  Näyttelyssä esillä on mm. kupari- ja hopealankatöitä, joista suurin osa on sähköjohtimista kierrätetyistä materiaalista valmistettuja. Paperityöt ovat hieman myöhemmin käyttöönotettu materiaali, joista ensimmäiset työt ovat paperifiligraanitöitä, joilla mm. pienoismallilaivan purjeisiin on saatu pitsimäistä herkkyyttä.

Terttu Hyytiälle, paitsi käsillä tekeminen myös töiden suunnittelu, on tärkeä osa harrastusta. Kaikki mallit ovat itsesuunniteltuja ja tekniikat itseopeteltuja. Suunnittelutyö on koko ajan käynnissä ja hyvät ideat noustaan vakka keskellä yötä kirjaamaan ylös. Monet näyttelyn työt ovat sekatekniikkatöitä, joissa on yhdistetty metallia, puuta, sanoma- ja mainoslehtiä sekä muita kierrätysmateriaaleja. Leikittelevän hauskoja yksityiskohtia on paljon ja työt on tehty tarkan yksityiskohtaisesti.

Näyttely Loivatoivo on esillä Käsityömuseo Miilassa Paimiossa toukokuun ajan. Museo on avoinna toukokuussa to-la klo 12-15 (suljettu helatorstaina) ja muina aikoina tilauksesta.IMG_20180503_161459_resized_20180504_091711338