Paimio-mitali

Paimio-mitali on vuodesta 2003 alkaen myönnetty yleisesti arvostetulle henkilölle, joka on saavuttanut menestystä toiminnallaan Paimion ja paimiolaisuuden hyväksi mm. kulttuurin, tieteen, urheilun, sosiaalitoimen, talouselämän tai yhdyskuntatyön alueella.


Valintaehdotukset tehdään sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle, joka esittää ehdotukset kaupunginhallitukselle, joka tekee lopullisen myöntöpäätöksen. Ehdotuksia voivat tehdä eri organisaatiot, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Ehdotukset tulee perustella kirjallisesti. Kutakin jakovuotta koskevat ehdotukset tulee toimittaa sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle syyskuun puoliväliin mennessä. 


Vuosittain voidaan luovuttaa kaksi Paimio-mitalia. Mitalin voi saada vain yhden kerran. Mitali luovutetaan juhlallisesti itsenäisyyspäiväjuhlassa, vuosittain 6.12.

Mitalin myöntämiseen liittyvistä sääntömuutoksista päättää sivistys- ja vapaa-aikalautakunta.


paimio-mitall PIENI
Taiteilija Raili Mikkosen suunnittelemassa yksisivuisessa mitalissa on kuvattuna keskeisiä paimiolaisia rakennuksia: lukio, Pyhän Mikaelin kirkon kellotapuli sekä Paimion sairaala. Lyöty mitali on valmistettu turkulaisessa Platinoro Oy:ssä. Mitali on upotettu tervalepästä valmistettuun puukehykseen, jonka taiteilija Mikkosen kanssa ovat suunnitelleet ja toteuttaneet paimiolaiset Osmo Viljanen ja Pirkko Kolehmainen. Todistukseksi mitalin myöntämisestä saajalle luovutetaan mitaliin liittyvä kunniakirja, jonka on suunnitellut Varsinais-Suomen Kansanopiston graafisen suunnittelun ja kuvittamisen linjalla opiskellut turkulainen Ville Vuottila.