Siirry sisältöön

Kiertotaloushankkeen blogijulkaisut

Paimion vetämän kiertotalousteemaverkostohankkeen puitteissa julkaistaan blogia, jonka materiaalit kootaan tälle sivulle.

Nainen istuu penkillä ja katsoo ulos ikkunasta.

Kuvaaja Tuomas Lieskivi/Kuke

Tältä sivuilta voit lukea Paimion kaupungin vetämän kiertotalousteemaverkostohankkeen blogikirjoituksia. Blogistina toimii Johanna Liipola, joka on koordinaattorina Seitsemän seutukaupungin kiertotalousteemaverkosto -hankkeessa, jonka tarkoituksena on lisätä alueellista ymmärrystä kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksista. Blogeja julkaistaan vuoden 2023 aikana noin kerran kuukaudessa hankkeen päättymiseen eli lokakuuhun 2023 asti.

Kunkin väliotsikon alta löydät blogin johdantotekstin, jonka jälkeen on linkki koko blogitekstiin. Tuorein blogi on ylimpänä.

Kestävän kehityksen muotitapahtuma tihkuu tyyliä, tutkimusta ja liiketoimintamahdollisuuksia (julkaistu 13.3.2023)

Elokuussa vastuullinen muoti nousee paraatipaikalle Paimiossa, kun Paimion muotiviikko järjestetään ensimmäistä kertaa. Ainutlaatuinen muotitapahtuma kokoaa yhteen alan yrittäjiä, näytteilleasettajia ja työpajoja. Järjestäjät näkevät, että tapahtuma on paljon muutakin kuin vain muotitapahtuma

Lue koko blogiteksti

Hymyilevä mien mustavalkoisessa paidassa.
Joel Törrönen työstää parhaillaan opinnäytetyötä siitä, miten seutukaupunki voi tukea kiertotalouteen perustuvia tekstiili- ja vaatetusalan liiketoimintamalleja.
KUVA: Eija Erlamo

Kaukolämmön sivuvirrat vahvistavat kiertotaloutta (julkaistu 14.2.2023)

Paimiossa kaukolämpö on suosittu lämmitysmuoto. Sen kohteena ovat niin julkiset tilat, kerrostalo- ja rivitaloasunnot kuin omakotitalotkin. Kaukolämpö avaa merkittäviä kiertotalouden sivuvirtoja, joita sekä lämmön tuottajat että kuluttajatkin voivat hyödyntää.

Lue koko blogiteksti

Etualalla Paimion Lämpökeskuksen toimitusjohtaja Pekka Vihervuori ja taustalla Lmpökeskuksen rakennus.
Paimion Lämpökeskuksen toimitusjohtaja Pekka Vihervuori.

Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuudet tutuksi Paimion esimerkillä (julkaistu 6.2.2023)

Paimiossa kannustetaan kiertotalouteen. Alueelta löytyy poistotekstiilien mekaaninen kiertolaitos, ja paikalliset yritykset ovat tunnettuja vihreän siirtymän edistämisestä. Tätä tahtotilaa vahvistetaan Seitsemän seutukaupungin kiertotalousteemaverkosto -hankkeessa, jossa tunnistetaan kiertotalouden ekosysteemejä ja kestävän kehityksen arvoketjuja.

Lue koko blogiteksti