Siirry sisältöön

Paimion vammaisneuvoston 40-vuotisjuhlavuosi

Nainen kävelyllä metsäpolulla maastorollaattorin avulla.

Paimion vammaisneuvoston juhlavuosi painottuu syyskauteen 2022, koska keväällä koronaviruspandemian rajoitukset vielä olivat osin voimassa ja haluttiin, että tilaisuuksia ei tarvitsisi peruuttaa tai sovittua ajankohtaa ei tarvitsisi muuttaa toiseen ajankohtaan.

40 vuotisjuhlavuoden 2022 toimikunta valittiin Paimion vammaisneuvoston kokouksessa 8.12.2021. Toimikuntaan valittiin puheenjohtajan ja sihteerin lisäksi kolme vammaisneuvoston jäsentä. Juhlatoimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi Marja Mäenpää ja sihteeriksi Raija Ketonen sekä jäseniksi Mervi Kuusela, Antti Salonen ja Hilppa Leppänen. Ensimmäinen kokous oli 31.1.2022 (1) ja sen jälkeen 28.3 (2), 30.5 (3), 20.6 (4) ja seuraava kokous 22.8 (5).

Juhlavuoden tapahtumat

Omien tapahtumien lisäksi Lounais -Suomen Lihastautiyhdistys ry:n ja Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminnan alueohjaaja Monika Nurmi on ottanut yhteyttä ja ehdottaa mahdollista toiminnan esittelytilaisuutta vammaisneuvostolle. Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry on vuonna 1981 perustettu harvinaisia lihastauteja sairastavien ihmisten etujärjestö, joka toimii Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Yhteydenottoon vastattiin myöntävästi ja nyt juhlavuotena vammaisneuvosto otti heidät mukaan kahteen tilaisuuteen.Juhlavuoteen on täten sisältynyt Avustajakeskuksen toiminnan tunnetuksi tekemisestä Paimiossa korostaen avustustoiminnan tärkeyttä, kun sitä tarvitaan. Avustajakeskuksen kanssa sovitut tapahtumat ja esittelyt:

  • Esteettömyystilaisuus 11.4. Paimion seurakunnan Mikaelintalolla,
  • Toiminnan esittely vammaisneuvoston kokouksessa 30.5 sekä
  • Harrastusmessut ja siltasoudut Jokipuistossa 20.8.

Harrastusmessut ja siltasoudut Jokipuistossa tapahtuma lauantaina 20.8.2022 klo 12 – 17

Harrastusmessuilla esillä oli esitteitä ja kuvia juhlavuoden näyttelystä 3.10 – 27.10.2022, tietoa vammaisneuvoston toiminnasta, pieniä apuvälineitä ja kunniakirjan ehdotuskaavakkeita.

Paikalla päivystivät Paimion vammaisneuvoston edustajat tapahtuman ajan ja he kokoavat sekä purkavat esittelypisteen.
Avustajakeskus oli yhteistyössä mukana tapahtumassa vammaisneuvoston osastolla, jossa se esitteli toimintaansa sekä jakoi esitteitään.

Paimion vammaisneuvoston 40 v juhlavuoden näyttely

Aika: 3.10 – 27.10.2022
Aukioloajat: Paimion kaupungintalon ja kirjaston aukioloaikojen mukaan
Paikka: Paimion kaupungintalon aula ja kirjasto, Vistantie 18, 21530 Paimio
Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 3.10.2022 klo 12 Paimion kaupungintalon aulassa.
Ohjelmassa on: näyttelyn avajaispuheenvuoro, esittelyä, opastusta.
Kaupungintalon aulassa ovat sermit, joissa on toimintamme esittelyä vuosikymmenten ajalta tekstein että kuvin ja kirjastossa lasivitriineissä on esillä apuvälineitä sekä aiheeseen liittyviä kirjoja keskialueen esittelypisteesä.

Paimion vammaisneuvoston juhlakokous maanantaina 12.12.2022 klo 17

Juhlakokouksen aloittaa juhlavampi kahvitarjoilu kaupungintalon aulakahviossa klo 16.30.
Juhlakokouksen tervehdyksen esittää puheenjohtaja Marja Mäenpää.

Juhlakokouksen puhujaksi on valittu vammaisneuvoston kokouksessa 11.5.2022 Veijo Lehtonen Turusta. Hän on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsen ja aktiivinen vaikuttaja vammaisten asioiden parissa Turun seudulla ja hänellä on pitkä kokemus myös omaishoitajuudesta. Puhujalle annetaan puheen aiheeksi ”Vaikuttaminen vammaisten asioiden ja vammaisten henkilöiden parissa ennen ja nyt”.

Puheenjohtaja Marja Mäenpää pitää juhlakokouksessa katsauksen Paimion vammaisneuvoston historiasta kuluneilta 40 vuodelta. Historiassa korostuvat vammaisneuvoston merkitys vammaisten henkilöiden asioiden edistämisessä Paimiossa ja toiminnan eri painopisteet.
Kokous jatkuu juhlavan alkuosuuden jälkeen normaalin kokousjärjestyksen mukaan pykälä kerrallaan.
Kokouksen päättää Mervi Kuuselan kiitospuheenvuoro.