Siirry sisältöön

Päihdepalvelut

Tämä palvelu siirtyy 1.1.2023 alkaen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hoidettavaksi (Varha)

Katso tarkemmat tiedot Varhan verkkosivuilta.  Palvelut pysyvät samoina, samoin työntekijät.

Tiedot vuoden 2022 loppuun asti

Päihdepalvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka kaipaavat tukea päihteettömyyteen. Päihdepalvelujen tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä sekä siihen liittyviä sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja sekä edistää päihteiden ongelmakäyttäjän ja hänen läheistensä toimintakykyä ja turvallisuutta.

Päihdepalveluihin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon yleiset palvelut, eli ns. avopalvelut sekä erityispalvelut. Päihdepalveluja järjestetään ensisijaisesti avopalveluina. Avopalveluihin voi hakeutua oma-aloitteisesti ottamalla yhteyttä terveyskeskukseen, sosiaalitoimistoon tai päihdeyksikköön, kuten A-klinikkaan. Vertaistukea päihdekuntoutujille tarjoavat muun muassa AA-ryhmät, A-killat ja NA-ryhmät. Erityispalvelujen alle kuuluvat vaativa katkaisuhoito ja kuntoutus laitoksessa sekä asumispalvelut. Päihdepalvelujen laitoskuntoutusta haetaan Paimion sosiaalitoimesta ja hakemuksen liitteenä tulee toimittaa hoidon tarpeen arviointi ja suositus.

Päihdepalvelujen yhteystiedot

 • Kiireettömissä asioissa saat ohjausta ja neuvontaa tiistaisin klo 10.00- 11.30 ja torstaisin klo 12-13.30  numerosta 050 3545442.

   

  Neuvontaa ja ohjausta sekä apua hakemuksissa antaa myös

  työikäisten palveluiden sosiaaliohjaaja, puh. 050 3545442

   

   

 • Yksikkö toimii matalan kynnyksen periaatteella. Yksikössä tehdään hoidontarpeen selvittely ja arviointi sekä mahdollisen hoidon suunnittelu ja toteutus.

  Psykiatrisen sairaanhoitajan tavoittaa ma – ke  klo. 12-13 ja pe klo. 12 – 12.30 numerosta 02 474 6368

 • A-klinikka Salon päihdeterapeutti ottaa ajanvarauksella vastaan Paimion kaupungintalolla keskiviikkoisin sekä yhtenä maanantaina kuukaudessa. Ajan voit varata numerosta 010 506 5550 arkisin klo 8–18 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@a-klinikka.fi.

 • A-klinikka Turku ja A-klinikka Salo auttavat alkoholiin, muihin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Palveluihin kuuluu mm. katkaisu-, vieroitus- ja selviämishoito, verkkoterapia, vertaistuki ja laitoskuntoutus. Molemmilla toimipisteillä on myös sairaanhoitajan päivystysvastaanotto. Palveluihin voivat osallistua myös läheiset.

  Ajanvarauksen ja neuvonnan puhelinnumero on 010 506 5550 arkisin klo 8–18, voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse asiakaspalvelu@a-klinikka.fi

  Turun A-klinikan päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto: ma, ke ja pe klo. 9-11

  Salon A-klinikan päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto: ma klo 8.15–10 ja 14–16 sekä ti-pe klo 8.15–10

 • Turun A-klinikan Nuorten ja perheiden palveluissa autetaan omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 15–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia sekä heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen. Ajanvarauksen ja neuvonnan puhelinnumero on 010 506 5550 arkisin klo 8–18, voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse asiakaspalvelu@a-klinikka.fi.