Siirry sisältöön

Pakurlan siltatyömaalla ajoneuvoliikenne ohjataan kiertotielle 9.5.2022

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Paimioon rakennuttaman Pakurlan sillan rakennustyöt ovat edenneet urakkasopimuksen mukaisesti. Toukokuussa alkavien uuden sillan päätyjen pohjarakennustöiden ajaksi ajoneuvoliikenne joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle n. 4 kuukaudeksi.

Pakurlan sillan kiertoreitit.

Ajoneuvoliikenne ohjataan katkon ajaksi teiden 181 (Kravinkuja), 1 (Turku-Helsinki moottoritie) ja 2340 (Paimiontie) kautta. Kiertotien pituus on n. 12 km.

Hidas moottoriliikenne ohjataan valtatien 1 sijaan käyttämään maantietä 110. Kiertotien pituus hitaalle moottoriliikenteelle 14 km.

Kevyelle liikenteelle pystytään järjestämään väliaikainen kulkuyhteys (1,5 metriä leveä kivituhkapintainen reitti) työmaan läpi koko ajoneuvoliikenteen katkon ajan.

Vaikutus linja-autoliikenteeseen

Paimion ja Turun väliä liikennöivän linja-autoliikenteen linjat 704 ja 706 sekä Kemiöstä Sauvon ja Paimion kautta Turkuun liikennöivän linjan 702 reitit siirtyvät siltatyömaan liikennekatkon seurauksena tilapäisesti ajamaan Kravinkujan kautta moottoritielle. Moottoritieltä linjat palaavat Tammisillan liittymän kohdalta normaalille reitille. Reitti on sama myös Turusta päin ajettaessa. Osuudella Pakurlan silta-Tammisilta ei siltatyömaan aikana ole linja-autoliikennettä. Linja-autojen kiertäminen pois käytöstä jäävien pysäkkien kautta ei ole aikataulullisista syistä mahdollista.

Taustatietoja

Vuonna 1970 valmistunut Pakurlan silta sijaitsee Paimiossa, missä maantie 2340 ylittää Paimionjoen. Pakurlan silta on elinkaarensa päässä eikä siltaa voi enää peruskorjata. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan viereen. Sillan rakennustöiden yhteydessä rakennetaan myös kiertoliittymä Paimiontien ja Kravinkujan liittymään. Kiertoliittymän rakentamisella parannetaan liittymän liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kiertoliittymän rakennustyöt rahoittaa Paimion kaupunki. Rakennustyöt kestävät loppuvuoteen 2023 asti.

Lisätietoja

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 0400 510 391 (siltatyöt) ja joukkoliikenteen projektipäälliköt, Soile Koskela, p. 0295 022 798 ja Markus Kivelä, p. 0295 022 007 (joukkoliikenneasiat)
  • Paimion kaupunki: tekninen johtaja Juha Saarinen, 050 590 0521
  • Destia Oy: Vastaava työnjohtaja Jere Kärkkäinen, puh. 040 183 9085

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.
Pakurlan sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)