Siirry sisältöön

Osallistu ilmasto- ja ympäristöohjelman päivitykseen vastaamalla kyselyyn!

Uudelle kaudelle (2023 – 2026) tehtävän ilmasto- ja ympäristöohjelman tavoitteista kysellään nyt asukkaiden mielipiteitä. Tule kertomaan mitkä toimet ovat tavoittelemisen arvoisia ja mitä voisi jättää pois. Mieluusti saa ehdottaa myös uusia tavoitteita ohjelmaan. Paimiolaisten osallistuminen ilmasto- ja ympäristöohjelman päivitykseen on tärkeää ja näin saadaan tehtyä Paimiolle sopiva, kestävämpään toimintaan kirittävä ohjelma tavoitteineen.

Paimion kaupungin ympäristöohjelman päivitystä valmistellaan Kestävän kehityksen -työryhmässä. Ilmasto- ja ympäristöohjelmassa tuodaan ratkaisuja kaupungin toiminnan vastuullisuuden lisäämiseksi viisaan liikkumisen, kestävien hankintojen, resurssiviisauden ja materiaalikierron sekä luonnon monimuotoisuuden parantamisen ja toimintakulttuurin muutoksen avulla. Sen tarkoituksena on viitoittaa Paimiota kohti uutta, kestävämpää tulevaisuutta.

Osallistu ja vastaa kyselyyn osoitteessa: http://paim.io/ymparistoohjelmanpaivitys  (linkki avautuu uuteen välilehteen)

 

Kyselyn tiedot

Paimion kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelmaa päivitetään kaudelle 2023 – 2026. Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa ihmisten ajatuksia tulevan ohjelman tavoite-ehdotuksista ja sisällöstä. Kysely on suunnattu kaikille kiinnostuneille, mutta erityisesti Paimiossa asuville tai työskenteleville henkilöille. Kyselystä saatujen tulosten pohjalta edistetään ilmasto- ja ympäristöohjelman päivitystä ja sen tavoitteiden muotoilua.

Ilmasto ja ympäristöohjelmassa on viisi teemaa: kestävät hankinnat, viisas liikkuminen, resurssiviisaus ja materiaalikierto, luonnon monimuotoisuus ja toimintakulttuurin muutos. Teemojen lisäksi on vielä ohjelman seuranta -osuus.  Kyselyssä on eroteltu viisi teemaa ja seuranta omiksi sivuikseen, joissa tarkastellaan tavoite-ehdotuksia tarkemmin. Kyselyn lopussa on mahdollisuus esittää omia ajatuksia ohjelmasta, ehdotuksia tavoitteista tai muuta kommentoitavaa.

Kyselyn rakenne:
1. Kestävät hankinnat
2. Viisas liikkuminen
3. Resurssiviisaus ja materiaalikierto
4. Luonnon monimuotoisuus
5. Toimintakulttuurin muutos
6. Ohjelman seuranta
7. Omia ajatuksia

Vastaaminen vie noin 15 minuuttia.
Kyselyyn voi vastata 16.12.2022 asti. Vastauksia ei yksilöidä, eikä yksittäisistä vastauksista voida selvittää vastaajan henkilöllisyyttä. Vastauksista luodaan kooste ja sitä käytetään ilmasto- ja ympäristöohjelman päivityksessä.

Lisätietoja kyselyyn liittyen ja apua ongelmatilanteissa saa Paimion ympäristösuojelun projektisuunnittelijalta laura.paarala@paimio.fi tai 02 474 5488