Uutiset

18.1.2019 17.44

Puujätteen maksuton vastaanottokampanja jäteasemilla tammi–helmikuussa

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan puujätettä 2.1.–28.2.2019.

lsjh-og
                                             
LSJH järjestää asukkaille maksuttoman puujätteen vastaanottokampanjan. Puujätettä otetaan maksutta vastaan kaikissa LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla tammi–helmikuussa 2019.


Puujätettä ovat esimerkiksi:

·           maalattu ja pintakäsitelty puu

·           puiset huonekalut ja lastulevykalusteet

·           puupohjaiset levyt, kuten MDF-levyt ja laminaatit

·           kuormalavat

·           rakennuslevyt ja vanerit

·           sahatavara ja betonilaudat

·           puhdas sahan- ja kutterinpuru


Huom! Painekyllästetty puu eli kestopuu ei kuulu puujätteisiin. Kestopuuta otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan omana jätejakeenaan 1 m³ asti ympäri vuoden.


Puujätettä otetaan kampanjan aikana vastaan asemilla niiden aukioloaikoina. LSJH:n toimialueella on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa aina Utöstä Pöytyälle. Lähimmän aseman yhteystiedot ja aukiolot löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat.


Puujätteen maksuton vastaanotto koskee vain pienkuormina toimitettavia puujätteitä. Suurkuormina toimitetut puujätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan 31,00 €/tonni (sis alv). Kampanja-ajan ulkopuolella puujätteen hinta pienkuormille on 1,00 € /200 litraa tai 5,00 €/m³.


Asukkaat voivat tuoda LSJH:n lajitteluasemille ympäri vuoden maksutta myös kotitalouksien vaarallisia jätteitä (alle 50 kg/l), sähkölaiteromua, poistotekstiiliä, risuja ja oksia, metallia, muovi- ja lasipakkauksia, kartonkia ja pahvia, keräyspaperia ja vanteettomia renkaita, ajoneuvojen akkuja, paristoja, loisteputkia sekä led- ja energiansäästölamppuja. Vaarallisten jätteiden maksuton vastaanotto katetaan jätehuollon perusmaksulla.

 

 


Palaa otsikoihin