Uutiset

16.10.2018 7.00

Paimion asukkaat ovat tyytyväisiä yhdyskuntateknisiin palveluihin

Konsultointi- ja kehittämisyhtiö FCG järjesti keväällä 2018 22 kunnassa kyselytutkimuksen, jossa tiedusteltiin asukkaiden mielipiteitä kuntien tuottamista yhdyskuntateknisistä palveluista, kuten katujen ja puistojen hoidosta, katuvalaistuksesta ja jätehuollosta. Paimio sijoittui erittäin korkealle monessa tutkimuksen alakategoriassa.

Vertailukunnista Paimio sai parhaimmat arvosanat kuntoratojen ja ulkoilureittien hoidossa, uimarantojen ja maauimaloiden hoidossa sekä urheilu- ja pelikenttien laadussa. Keskustan puistojen hoidossa Paimion edellä oli tutkimuskunnista vain Kotka ja liikuntapaikkojen hoidossa Naantali.
Tilhentien leikkipuisto_värikaari
Tilhentien leikkipuistoa on uudistettu tämän vuoden aikana.

Paimion viheraluemestari Kaisa Salosen mukaan hyviä tuloksia selittää suurelta osalta se, että Paimiossa on viheralueyksikössä todella motivoitunut henkilökunta, joka on omistautunut puistojen ja liikuntapaikkojen hoitoon. Salosen mukaan toimintaa on tarkoitus jatkossakin kehittää, jotta kaupunkilaiset tulevaisuudessakin olisivat tyytyväisiä. Esimerkiksi kuluvan syksyn aikana Moision asuinalueella lakkautetaan yksi pieni leikkipaikka, mutta samalla lähialueen toista leikkipaikkaa laajennetaan ja välineistöä uusitaan.

Kuntien yhdyskuntateknisiin palveluihin liittyviä kyselytutkimuksia on järjestetty vuodesta 1992 alkaen joka toinen vuosi. Vastaajat poimittiin satunnaisesti väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. 

Liite: Yhdyskuntateknisten palveluiden tutkimustulokset 2018
Palaa otsikoihin