Uutiset

14.1.2019 14.58

Paimio mukana Digitaidot tarjottimella-hankkeessa

Oletko käyttänyt digipalveluja, mutta haluaisit oppia hyödyntämään niitä paremmin? Vai onko digimaailma sinulle vielä outo ja tuntematon? Lähialueen kansalaisopistojen Digitaidot tarjottimelle -hanke auttaa digimaailman ongelmissa. Liity iloiseen digioppijoiden joukkoon!

DIGITAIDOT TARJOTTIMELLE -hanke 


Digitaaliset palvelut kehittyvät nopeasti ja mukana pysyminen on välillä vaikeaa.
Pitäisi osata käyttää pankkien, Verohallinnon, Kelan, TE-toimiston ja muiden viranomaistahojen digipalveluita. Pitäisi osata käyttää terveyspalveluja, muun muassa varata aika lääkärille tai laboratorioon. Pitäisi ymmärtää, miten pilvipalvelut toimivat. Digimaailma tarjoaa myös paljon ajanvietettä: miten voisi kuunnella äänikirjoja, katsoa ohjelmia, jakaa valokuvia tai varata liput elokuviin? 

Alueen kansalaisopistot järjestävät yhteistyössä erilaisia digikursseja, pulmapajoja, luentoja ja tapahtumia. Jo tänä keväänä järjestämme pilottikursseja ja tapahtumia, mutta varsinainen Digitarjotin monipuolisine kursseineen on käytössäsi lukuvuonna 2019-2020. 

achievement-3706849_1920 (2)
Hankkeen opetustarjonta sopii aikuisille ja senioreille, jotka haluavat oppia 
käyttämään digipalveluja tai hyödyntämään niitä tehokkaammin, työelämässä tai vapaa-ajalla.  Mikä parasta: 

osallistuminen on maksutonta!
Hanketta rahoittaa Opetushallitus Valtionavustus aikuisten digitaalisten taitojen vahvistamiseen 


Hankekumppanit:

Auranlaakson kansalaisopisto, Auralan kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Lieto-opisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Saariston Kombi, Turun suomenkielinen työväenopisto ja Åbo Svenska Arbetarinstitut.
Koordinoiva opisto: Auralan kansalaisopisto
Projektikoordinaattori: Mirkka Mattheiszen, p. 050-316 7709, mirkka.mattheiszen@aurala.fi


Hankkeen kohderyhmä: 

Aikuiset ja seniorit, jotka haluavat kehittää digitaitojaan tai joilla on alhainen digiosaaminen


Digitaitokurssien lisäksi toteutetaan mm. avoimia digityöpajoja, pulmapajoja sekä luentoja digirohkeudesta ja lisätyn todellisuuden roolista tulevaisuuden oppimisprosesseissa. Pilotoidaan pelien sekä QR- ja AR -teknologian hyödyntämistä eri oppiaineissa. 


Oppijalle on tarjolla opintojen ohjausta ja -neuvontaa, jonka avulla hänen on mahdollista rakentaa omaa osaamispolkuaan useamman opiston digitaidot opintotarjonnasta. Hanke tekee tiiviistä yhteistyötä kirjastojen ja yhdistysten kanssa. 


Jos kiinnostuit ja haluat lisätietoa, 

ilmoita yhteystietosi Paimion opiston postituslistalle: www.opistopalvelut.fi/paimio tai Paimion opiston toimistoon p. 02 474 5316  Lähetämme kiinnostuneille tiedotteita postitse tai sähköpostitse kursseista ja tapahtumista. 

Liity iloiseen digioppijoiden joukkoon!
Palaa otsikoihin