Uutiset

18.1.2019 12.06

Hiihtoväylille vain suksilla

Hiihtoväylillä kävely on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa tänäkin talvena. Paimion kaupungin hallinnoimilla ja hoitamilla hiihtoväylillä on muu liikkuminen kuin hiihto kielletty hiihtokauden ajan. Eli silloin, kun kuntoväylälle on koneella ajettu latu, tai luisteluhiihtopaana ei sinne ole asiaa kuin suksilla. Kaikkina muina aikoina siellä saa harrastaa muuta kevyttä liikennettä, kuten kävelyä, juoksua ja pyöräilyä.

 

Kaupungin hoitama hiihtoväylä on kuluttajatuote, jonka ylläpidosta ja turvallisuudesta palveluntarjoaja vastaa. Väylillä on merkein osoitettu kävelykielto. Hiihtoväylällä kävelevä aiheuttaa vahingonteon ja syyllistyy kuluttajatuotteen vahingoittamiseen ja turvallisuuden vaarantamiseen. Lisäksi järjestyslain pykälä 14 § kieltää koiran ulkoiluttamisen yleiseen käyttöön kunnostetulla hiihtoväylällä.

 

Paimiossa koiran kanssa hiihtämään haluaville on tehty oma hiihtopaikka. Se sijaitsee Naskarlantien varressa olevalla niityllä. Parkkipaikka on sama kuin koirien uimapaikka Haukkuhelmen (Naskarlantie 59).

 

Hiihtokausi on meillä yleensä todella lyhyt. Useimmiten vain muutaman viikon mittainen ja sekin mahdollisesti lyhyemmissä jaksoissa. Aurattuja ja hiekoitettuja kulkuväyliä löytyy Paimiosta talvisin runsaasti. On siis myös itsekästä, jos antaa itselleen oikeuden kävellä hiihtoväylillä, kun se aiheuttaa väylien vahingoittumista ja vaaratilanteita sekä selvää haittaa ja kiusaa hiihtäjille ja väylän kunnossapidolle. Ensi talvena talvikävelykäyttöön tulee ainakin uusi Vähäjokipolku. Toivottavasti näitä mahdollisuuksia saadaan jatkossa lisää.

 

Näiden sääntöjen ja ohjeiden myötä toivommekin ”laturauhaa”.

 
Tekniset ja ympäristöpalvelut / talviliikuntapaikat

kavely_kielletty


Palaa otsikoihin